Opnieuw podium Fleur van der Linden in het Amerikaanse Louisiana

Foto: EMU/Hans van der Linden

Fleur van der Linden (22) uit Drunen behaalde opnieuw een podium (3e plaats, 3 meter 80, polsstokhoogspringen) op het Women Pole Vault LSU Alumni Gold (Baton Rouge – Louisiana).

Dit was een grote wedstrijd, want Fleur was nog nooit eerder begonnen met een aanvangshoogte van 3.80 meter, in haar 131e polsstokwedstrijd!
Ze start met een geslaagde 1e poging. Met de helft van het overgebleven deelnemersveld, naar de volgende hoogte (3.95 meter). Drie goede pogingen volgen, dan is 15 cm. omhoog toch veel en moet alles kloppen en dat lukt vandaag helaas net niet.

Leuke bijkomstigheid, de LSU is de home-town van de bekende polsstok-familie Duplantis.
Fleur springt in haar wedstrijd tegen de jongere zus, Johanna Duplantis (22 – Zweeds Junioren Kampioene), die ook dezelfde hoogte springt. Op dezelfde avond springt Mondo Duplantis een nieuw wereldrecord polsstokhoogspringen 6.24 meter in Xiamen (Diamond League).

Het Amerikaanse Atletiek College-seizoen duurt nog enkele weken. Voor haar Major Biologie is het deze week al de laatste week van het voorjaars-semester.

Uitslag:
1. Arina Razina (Memphis) 4.20 m.
2. Alexys Berger (Minesota) 3.95 m.
3. Fleur van der Linden (Eastern Michigan) 3.80 m
5. Johanna Duplantis (LSU – Louisiana) 3.80 m.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen