Titel kan VV Nieuwkuijk niet meer ontgaan

Foto: Heusden Nieuws

In de derde klasse C staat Nieuwkuijk na een 6-0 zege op Alem op de drempel van de tweede klasse.RKDVC speelt gelijk tegen nummer twee Margriet en ook Haarsteeg speelt gelijk uit DSC in Kerkdriel (2-2).

Brent de Wijs, topschutter in deze klasse, had tot zondagmiddag al twintig keer het net gevonden. De spits pikte nog eens vier doelpunten mee: de eerste twee en de laatste twee. Aan zijn feestje deden ook Alex van de Water en John van Dommelen mee. “We hebben een geweldig goede wedstrijd gespeeld”, zegt trainer Ronny Everaerts. Op zondag mei kan bij Nulandia het kampioenschap worden opgehaald: Kuijk heeft uit drie wedstrijden nog maar één puntje nodig. “Ik heb dat al een paar keer meer mogen beleven, maar deze titel wordt bijzonder. Want in Nuland kan historie worden geschreven.”

RKDVC en Margriet deelden de punten: 1-1. Na rust opende Damian van Bijnen vanaf de strafschopstip de score. Het bleek niet genoeg om de Ossenaren te kloppen, want Van Bijnen had bij twee kopballen de pech dat de doelman over een uitstekende reflex beschikte. “Ik ben dik tevreden over het gelijkspel”, zei trainer Jasper Koole. “Voetballend vond ik Margriet de beste in onze competitie.”

Volgend seizoen staat doelman Wessel van Esch onder contract bij Achilles Veen. De grote stap voor de jonge doelwacht. Koole: “Ik had wel verwacht dat Wessel maar één seizoen bij ons zou keepen. Daarvoor heeft hij te veel talent.” Een vervanger heeft zich al aangeboden: Aaron van Engelen van Haarsteeg. “Hij komt in Drunen wonen, vind het kennelijk lekker om op fietsafstand van een voetbalclub te wonen.”

Dus raakt Jelle Hakkert, trainer van Haarsteeg dat bij DSC een punt pakte (2-2), een vaste waarde kwijt. “Ik snap het  niet goed. Als je vertrekt, dan zou je een club op moeten zoeken die op een hoger niveau speelt.” Dat is bij RKDVC inderdaad niet het geval. Maar dat kan nog gebeuren: de Drunenaren hebben de tweede periode gewonnen.

In Kerkdriel zag het er lange tijd naar uit de Haarsteeg met een nederlaag zou worden opgescheept. Totdat diep in de extra tijd Dave Treuren vanaf een meter of 35 verwoestend uithaalde.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen