Van Gerwen verzekert zich van deelname aan play-offs Premier League

Foto: Screenshot/WGF

Michael van Gerwen heeft donderdag een indrukwekkende zege geboekt op Luke Littler in de halve finales van de Premier League-speelronde in Leeds: 6-1. Daarmee verzekerde de Brabander zich van een plek in de play-offs, ondanks een nederlaag in de finale.

Van Gerwen liet Littler nog op 1-1 komen in de First Direct Arena en won vervolgens vijf legs op rij. Daarmee bezorgde hij de zeventienjarige Engelsman een zeldzaam dikke nederlaag. Verliezend WK-finalist Littler gaat nog wel ruim aan kop in de Premier League.

In de finale moest Van Gerwen vervolgens zijn meerdere erkennen in Luke Humphries. De regerend wereldkampioen trok in een spannende partij met 6-5 aan het langste eind. Humphries gooide in de finale een gemiddelde van 99,99 punten. Van Gerwen moest het doen met 92,72 punten.

Al vóór de finale wist Van Gerwen dat hij niet meer buiten de top vier in de stand van de Premier League kan vallen. Daarmee is hij zeker van een plek in de play-offs, wat ook geldt voor Humphries en Littler. Michael Smith en Nathan Aspinall strijden volgende week in Sheffield om het vierde en laatste ticket.

De play-offs van de Premier League of Darts zijn donderdag 23 mei in Londen. Van Gerwen is recordhouder met zeven eindzeges. Dat is er eentje meer dan legende Phil Taylor.

Stand Premier League

1. Luke Littler – 38 punten
2. Luke Humphries – 33 punten
3. Michael van Gerwen – 27 punten
4. Nathan Aspinall – 25 punten
5. Michael Smith – 24 punten
6. Rob Cross – 17 punten
7. Gerwyn Price – 12 punten
8. Peter Wright – 4 punten

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen