Heel veel vreugde bij Nieuwkuijk, verdriet bij SC Elshout

Foto: Arjan van Dongen

Zondagmiddag, bij Nulandia, heeft Nieuwkuijk het al lang verwachte kampioenschap in de derde klasse C binnengehaald. Het gelijkspel (1-1) was genoeg om voor de eerste keer in de 97-jarige geschiedenis van blauw en wit door te stoten naar de tweede klasse. Verdriet was er in Elshout door een 4-1 nederlaag is de club gedegradeerd naar de 5e klasse.

Afgelopen week was alles al uit de kast getrokken om er een geweldig feest van te maken. Maar liefst vier bussen, waaronder een dubbeldekker, was naar Nuland afgereisd om deze mijlpaal mee te maken. Bijna alle supporters waren gekleed in een speciaal kampioensshirt. Een enorme vlag was gemaakt om dat feest nog eens te accentueren.

Moest er alleen nog ‘even’ een punt worden gepakt, tenzij Margriet tegen EVVC een misstap zou maken. Kuijk, dat na de winterstop goed speelde en nagenoeg al zijn wedstrijden won, stond in de eerste helft kennelijk stijf van de zenuwen. Dat leverde al snel een achterstand op. In de tweede helft was één prachtige aanval voldoende om de titel zeker binnen te halen. Milan van Esch bediende topschutter Brent de Wijs op maat: 1-1.

Na afloop was iedereen dol van vreugde. En terecht, want wat het kleine Kuijk in de afgelopen jaren heeft gepresteerd is buitengewoon knap. Voor Brent de Wijs was deze middag heel bijzonder: bij Rhelico, in 2014, scoorde hij ook toen Kuijk kampioen werd en voor de eerste keer naar de derde klasser promoveerde. “Toen had ik nooit gedacht dat we nóg een stap zouden zetten. Toch gebeurd, dit is heel mooi.”

Bij SC Elshout was de stemming na de 4-1 nederlaag bij Wilhelmina heel anders: de blauw-witten zijn na tien seizoenen uit de vierde klasse weggevallen. Ook te danken aan de verrassende nederlaag die periodekandidaat Essche Boys leed bij HRC’14. Daardoor is de ploeg uit Hurwenen niet meer te achterhalen. Vervelend voor de club, vervelend voor Roy Fitters. “Wij vliegen eruit, Nieuwkuijk, de club waar ik heb gevoetbald en promoties en een degradatie heb meegemaakt en assistent-trainer ben geweest, is kampioen geworden. Dat voelt heel erg dubbel. Ik ben uitgenodigd om het feest mee te vieren. Ik weet niet of ik dat ga doen.” Hij woont op honderd meter van het sportpark. “Kan zomaar zijn dat ze me komen halen.”

Haarsteeg deed goede zaken tegen Nooit Gedacht: 2-0. Na rust werd het verschil gemaakt door Robin van Esch en Rick van Mil. Door die zege heeft Haarsteeg nog altijd uitzicht op de nacompetitie. “Moet Margriet wel in de laatste twee wedstrijden verliezen”, heeft trainer Jelle Hakkert al uitgevogeld, want die staat bovenaan voor de derde periode. Wij moeten die periode pakken. Of Nieuwkuijk. En dat wij tweede worden. Want Kuijk heeft nog geen periode. Het kan dus zomaar zijn dat je met vijftig punten niks hebt.”

In de bakoven van Alem – het prachtige sportpark ligt in een zonk – pakte RKDVC een punt: 1-1. Voor Alem was er alles aan gelegen om zeker niet verliezen, voor de Drunenaren om de boel heel te houden. “Ons perspectief is heel anders, want wij gaan de fijne nacompetitie in”, zegt trainer Jasper Koole, die voor rust Daan Lucas zag scoren. “We zien deze wedstrijd als een voorbereiding, niet meer of minder.”

In de vijfde klasse C deelden Dussense Boys en FC Drunen de punten: 1-1. De eindstand was voor de rust al bereikt, Hamit Timur scoorde de gelijkmaker. Er stond voor beide ploegen helemaal niks meer op het spel. Tel het warme weer erbij op, dus werd het een gezapig potje?  Trainer Murat Toksoy: “Helemaal niet. Beide ploegen gingen er vol voor om de punten te pakken.”

Bij HHC’09, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen DSS’14, werd na afloop feest gevierd in de kantine: het tweede was kampioen geworden. Maar toen trainer Gilbert de Fijter hoorde dat SC Elshout was gedegradeerd, was dat een domper op zijn feestvreugde. “Wist ik niet, ik dacht dat HRC’14 had verloren. Dit komt wel even aan, want ik ben negen jaar trainer van die club geweest.”

Zaterdagvierdeklasser Vlijmense Boys had een lekker middagje in Veldhoven, waar Rood Wit op een zevenklapper werd getrakteerd: 1-7.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen