Na 1-1 tegen PEC Zwolle is RKC Waalwijk nog steeds niet veilig

mei 14 , 7:42 Sport
53716454304 21b2af438d c
In een spannende ontmoeting in het Mandemakers Stadion wisten RKC Waalwijk en PEC Zwolle de punten te delen na een 1-1 gelijkspel. Ondanks meerdere kansen aan beide kanten, konden beide ploegen slechts één keer het net vinden. Deze uitslag zorgt ervoor dat RKC Waalwijk op de vijftiende plaats blijft staan in de Eredivisie, met een voorsprong op Excelsior vanwege het betere doelsaldo.
Eerste helft
De wedstrijd begon sterk voor RKC Waalwijk, met al snel een aantal goede kansen. David Min kreeg in de 12e minuut een uitgelezen kans om de score te openen, maar zijn poging werd gestopt door de doelman van PEC Zwolle. PEC creëerde eveneens gevaarlijke momenten, waaronder een grote kans in de 25e minuut die door Etienne Vaessen vakkundig werd gekeerd. Vlak voor rust kreeg David Min nog een schietkans uit een counter, maar deze bal ging net naast. Het spel golfde op en neer, met kansen over en weer, maar geen van beide teams wist de bal in het net te krijgen vóór de rust.
Tweede helft
Na de pauze bleef het spelbeeld ongewijzigd met aanvallen van beide kanten. PEC Zwolle nam in de 61ste minuut de leiding, maar hun vreugde leek van korte duur toen Richonell Margaret binnen schoot. Maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een moment van opwinding ontstond toen Buurmeester van PEC Zwolle een rode kaart kreeg in de 87ste minuut, wat RKC Waalwijk een man-meer-situatie opleverde. Na lang aanzetten wist RKC Waalwijk dit voordeel te benutten toen Richonell Margaret in de 90ste minuut de gelijkmaker scoorde na een chaotische situatie voor het doel. Ondanks pogingen van beide teams om de winnende treffer te forceren, bleef het bij 1-1.
RKC Waalwijk kan zich nu opmaken voor een confrontatie tegen PSV in het Philips Stadion op zondag 19 mei. Met nog steeds een hoop spanning op de ranglijst zal elke wedstrijd van cruciaal belang zijn om degradatie te vermijden. Voor dit duel zijn nog buskaarten en vrij vervoer kaarten beschikbaar. Reis jij mee?
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.