Vlijmendorp 1 wint afgetekend het Mari Kuipers Nederlaagtoernooi biljarten

Vier weken hebben 34 biljartteams gestreden om de Mari Kuipers wisselbokaal van het regionaal bekende nederlaagtoernooi van OBV De Vliedberg uit Vlijmen. Bij de finaledag van de 2e editie was fotograaf Wil Gulpen aanwezig en maakte de foto’s.

Op 22 april startte de krachtmetingen tussen teams van De Vliedberg en teams uit de regio Den Bosch, Tilburg, Waalwijk en de gemeente Heusden, waaronder vijf uit de avondcompetitie van de Heusdense Biljartbond. Sommige middagen en enkele avonden waren de drie biljarts in de biljartzaal van Caleidoscoop aan de Jan Steenstraat volledig bezet. Onder gemoedelijke sfeer werd er wel fanatiek gebiljart waaruit bleek dat ieder gebrand was om deze felbegeerde bokaal te veroveren. Na de winst vorig jaar van BVVB 1 uit Vlijmen werd de beker dit jaar overhandigd aan Vlijmendorp 1. Dit team bestond uit de spelers: Theo Verboord, die 100 caramboles moest maken, Hans van de Meijdenberg (55 caramboles.), Martien Wouters (51) en M. Verhoeven (47). Alle vier de Vlijmendorpers wisten hun partij in winst om te zetten. Daarbij lieten ze hun gastheren van De Vliedberg ver achter zich. Dit resulteerde in een 40 – 18 overwinning. Goede tweede werd DVR 2 uit Nieuwkuijk die met 40 – 24 de winst pakte. Derde werd EBBC/ZR 1 uit Elshout met 40 – 25. Van de 34 teams wisten er 18 de gastheren te verslaan. 16 keer waren de teams van OBV De Vliedberg de gasten de baas.

Naast de wisselbokaal werden er ook nog persoonlijke prijzen uitgereikt. De hoogste serie van het toernooi bij de gasten werd gemaakt door Piet van Gaal van Sonnevanck 4 uit Berlicum. Hij scoorde 29 caramboles in één beurt. De kortste partij werd een prooi voor Akki Boeren van De Schakel uit Oud Heusden. Hij maakte zijn 47 caramboles in 12 beurten uit. Bij de thuisploeg werd de hoogste serie behaald door Piet v. d. Loo met 43 caramboles. Piet maakte tevens de kortste partij voor OBV De Vliedberg. In 15 beurten rafelde hij zijn 160 caramboles af, goed voor een moyenne van 10.67 dat, voor de kenners onder ons, een indrukwekkend gemiddelde is!

Woensdagmiddag 22 mei werden deze prijzen tijdens een gezellige middag in de grote zaal van De Mand bekend gemaakt. Voorzitter Frans Herman praatte de middag aan mekaar, terwijl bestuurslid Alie van Uden de verloting prima verzorgde. Deze loterij ontbrak weer niet voor de bijna 100 aanwezigen. Samen met de ruime sponsoring van bedrijven en particulieren blijft de vereniging de kosten mooi de baas, wat een garantie geeft voor de organisatie van een volgend toernooi.
Met dank aan de diverse vrijwilligers die dagelijks voor het gewaardeerde natje en droogje zorgden.
Op www.obvdevliedberg.nl is alles nog eens overzichtelijk via tekst en foto’s terug te kijken. Overigens zit de biljartsport in de gemeente Heusden enigszins in de lift. Waar in andere plaatsen het ledental wat afneemt, stijgt dit aantal juist bij enkele verenigingen in de gemeente Heusden. Een positieve ontwikkeling.

Foto’s van de openingsdag zie hier 

Kijk hier voor alle uitslagen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen