RKDVC treft nu Bavel in nacompetitie

Foto: Arjan van Dongen

RKDVC mocht haar laatste competitiewedstrijd in Vught spelen. Daar was Real Lunet de tegenstander. Vorige week speelden zij tegen de kersverse kampioen Nieuwkuijk. En ondanks het feit dat Real Lunet al gedegradeerd was speelden zij hun beste wedstrijd van het seizoen. De 3-4 overwinning was dan ook terecht.

Nu mocht RKDVC ondervinden dat Real Lunet met mooie papieren afscheid van de derde klasse wilde nemen. Vanaf de aftrap waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Toch was RKDVC, met name in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Dit resulteerde in twee treffers. In de 25ste minuut kreeg Colin Smits, na een aanval welke op de rechter vleugel was opgezet, een schietkans. Colin liet deze buitenkans niet onbenut en schoot de 0-1 snoeihard binnen. Opslag van rust kreeg Giel Brandts een uitgelezen mogelijkheid om de 0-2 te scoren. Vanaf de elfmeter mocht hij aanleggen om zijn  eerste en meteen zijn laatste treffer voor RKDVC 1 te scoren. Immers Giel gaat na de vele jaren van trouwe dienst zijn schoenen aan de wilgen hangen.

Ondanks de 0-2 achterstand wilde de thuisploeg zich nog niet gewonnen geven. Het was Enes Sonay die tot twee keer tot scoren wist te komen. Zijn eerste treffer viel in de 63ste minuut, Een prachtig opgezette aanval werd heel efficiënt door hem af gewerkt, 1-2. In de 82ste minuut werd het zelfs gelijk nadat Enes onhoudbaar de 2-2 binnenschoot.

Voor RKDVC stond de wedstrijd duidelijk in het teken van de nacompetitie. Daarin is de ploeg prima geslaagd. Onnodige blessures werden effectief voorkomen en ook kaarten kon de Drunense ploeg prima ontlopen. Aldus kan de ploeg a.s. zondag op volle oorlogssterkte naar Bavel afreizen om tegen de gelijknamige ploeg aan te treden. Bavel is negende geworden in de 2de klasse. Ondanks dat de laatste wedstrijd tegen DOSKO werd gewonnen kon de ploeg niet voorkomen dat zij haar kansen tot klassenbehoud in de nacompetitie moet verdedigen. Met de massale steun van Drunense supporters moeten de jongens toch een kans hebben om deze ronde te overleven.

Opstelling:     
Wessel van Esch, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen (Jasper Liefting 46ste), Nick Pelle, Roy Lamers, Daan Lucas (Kyan Cordes 80ste), Thijs Lammers (Tycho van der Velden 60ste), Colin Smits (Gok Deniz Yazici 60ste), Giel Brandts (Brian van den Boogaard 46ste), Simon van der Werff, Yuri Houtriet

Scoreverloop:    
0 – 1  Colin Smits 25st min.
0 – 2  Giel Brandts 45ste min.
1 – 2  Enes Sonay 63ste min
2 – 2  Enes Sonnay 82ste min.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen