Deen Alexander Salby verrast sprinters in slotrit, maar Rune Herregodts wint de ZLM Tour 2024

De ZLM Tour werd op gepaste wijze afgesloten na een knotsgekke slotrit in het Noord-Brabantse binnenland. De finale vond plaats in Oosterhout, waar de race uitmondde in een spannende sprint. Echter, Alexander Salby had andere plannen. De Deen van Bingoal WB maakte in de laatste halve kilometer een slimme move om de verwarde sprinttreintjes te slim af te zijn. Deze zet bleek succesvol, waardoor hij de overwinning in de etappe kon claimen.

Rune Herregodts behaalde de eindzege van de ZLM Tour. Hij passeerde als zesde door Vlijmen en wist zo zijn leidende positie in het algemeen klassement te behouden die hij al had vanaf de eerste etappe.

In de straten van Oosterhout kwamen de renners samen voor de laatste meters van de 159 km lange etappe. De sprinttreintjes waren beperkt, waardoor het aankwam op de individuele kracht en strategie van de sprinters. Alexander Salby maakte optimaal gebruik van de chaos en plaatste zijn beslissende versnelling op minder dan 500 meter van de finish. Hij stak zijn handen in de lucht terwijl hij de streep passeerde, met de sprinters net achter zich. Salby profiteerde van het tumult en toonde zijn tactische inzicht en snelheid, wat hem de overwinning in de slotetappe opleverde.

Met een brede glimlach op zijn gezicht nam de talentvolle Belg vervolgens de overwinningsbokaal en laatste gele ZLM leiderstrui in ontvangst uit handen van Oscar Monshouwer, directeur verzekeringszaken bij ZLM Verzekeringen. De TOTO-groene trui van het puntenklassement werd gewonnen door Casper van Uden, terwijl Metec-Solarwatt renner Wessel Mouris de Shimano witte trui voor beste jongere in ontvangst mocht nemen. Elmar Abma (VolkerWessels Cyclingteam) behield zijn leidende positie in het Skoda-tussensprintklassement en Ryan Kamp ontving de prijs voor de strijdlustigste renner. Intermarché-Wanty greep de eindwinst in het ploegenklassement.

Foto’s tijdens deze etappe werden gemaakt Roland van Riel, passage Elshout en Wil Gulpen passage Vlijmen.

Meer foto’s zijn te bekijken via deze link.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen