Eerste plaats voor Lars van de Griend in Almere

Foto: Peter van de Griend

Op zaterdag 8-juni was skeelerbaan van Almere het toneel voor de derde wedstrijd van de KNSB Landelijke inline Baan en Weg competitie. Vanuit onze gemeente Heusden was Lars van de Griend van de partij. Hij had zijn zinnen gezet op een goede klassering, hetgeen uiteindelijk meer dan gelukt is.

Op deze wedstrijddag stonden 2 afstanden op het programma te beginnen met de 1000mtr. De weergoden waren hier niet zo gunstig gezind, door een aantal regenbuien moest de wedstrijd een paar keer onderbroken worden. Tussen de regendruppels en een valpartij van een tegenstander door wist Lars in de finale uiteindelijk als tweede over de finish te komen op deze afstand, een goed begin.

De tweede afstand betrof een puntenkoers over 5 kilometer waarbij op diverse momenten punten te verdienen zijn. Na een aantal rondes aftasten plaatste Lars na een ronde of 10 een aanval waarna hij uiteindelijk met nog een andere rijden weg kon komen bij de rest van de groep. Dit wisten ze tot de finish vol te houden waarbij Lars voldoende punten wist te halen om deze afstand als winnaar af te sluiten. Voor het dag klassement betekende dit dat Lars uiteindelijk ook op de eerste plaats eindigde met een mooie medaille als beloning.

Vindt u skeeleren leuk of lijkt het u leuk om dit te leren? In onze gemeente kunt u bij 2 verenigingen terecht van 6 tot 86 jaar, vanaf het beginners niveau tot aan wedstrijdrijder en alles er tussenin. Dit zijn “STC Willy van den Berk” en “Skeelervrienden Drunen”. Neem gerust contact op via [email protected] of [email protected] om te informeren naar de mogelijkheden.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen