Aanpak Heusdense voetbalverenigingen scheidsrechters problematiek

22 okt , 12:33 Sport
arjan van dongen fotografie 794
Arjan van Dongen
Zonder scheidsrechters kunnen we niet voetballen en meer en meer lopen we er in de voetballerij tegenaan dat het een immense klus is om ieder weekend de wedstrijden te voorzien van scheidsrechters. En dat lukt zeker niet altijd bij alle wedstrijden.
Om daar toch een oplossing voor te vinden, zijn de betrokkenen vanuit de verenigingen SC Elshout, VV Haarsteeg, Vlijmense Boys en VV Nieuwkuijk, dinsdag 17 september j.l. voor het eerst bij elkaar geweest om met elkaar te zoeken naar mogelijke oplossingen. Samen bereik je meer is daarbij de gedachte, en ook de hulp van Hans Quaars, verenigingsbegeleider arbitrage KNVB, gaat de vier verenigingen daarbij helpen. Helaas waren de andere Heusdense verenigingen nog niet in de gelegenheid om mee aan te sluiten, maar we heten wel van harte welkom om mee te denken.  
Natuurlijk heeft mn het ei van Columbus nog niet gevonden met elkaar, als het zo simpel was, dan was de problematiek natuurlijk allang opgelost. Men heeft van iedere vereniging vernomen hoe en wat ze nu doen om zoveel mogelijk wedstrijden te voorzien van een scheidsrechter. Ook vanuit Hans Quaars (KNVB) heeft men wat initiatieven aangehoord vanuit het land. Het is en blijft natuurlijk een lastige klus. Maar men gelooft er met elkaar wel in, dat dit samen tot iets kan komen waardoor de Heusdense voetbalverenigingen als collectief een antwoord kunnen vinden om meer scheidsrechters  te binden.  
Afgesproken is om binnenkort een vervolg te geven aan deze bijeenkomst. In samenwerking met Hans Quaars gaan de verenigingen werken om tot concrete actiepunten te komen die ertoe moeten leiden dat die zo vurig gewenste scheidsrechters zich melden. 
Heb je naar aanleiding van dit bericht al zin gekregen om te gaan fluiten, meld je dan bij de juiste persoon binnen jouw vereniging.  
Deelnemende verenigingen
Frank van Zon  VV Haarsteeg
Jan van Andel Vlijmense Boys
Kees en Rien van den Hoven SC Elshout 
Paul Kleijn enRob van Oijen VV Nieuwkuijk
Hans Quaars KNVB