Coen Vermeltfoort pakt de winst in Ronde van Midden-Brabant

23 sep , 8:34 Sport
stijn pappot coen vermeltfoort
In de Ronde van Midden-Brabant heeft de 36-jarigeVlijmenaar Coen Vermeltfoort zondag in de sprint de winst gegrepen. Na een zware koers was het de Vlijmenaar, die als eerste zijn wiel over de meet drukte. Daan van Sintmaartensdijk (BEAT) en Victor Broex (Metec) moesten genoegen nemen met de overige podiumplekken.
“Zo, en nu ga ik eerst nog wat bijtrainen”, aldus Coen Vermeltfoort na de ceremonie in gesprek met het AD. Het is de vierde overwinning van de Vlijmenaar dit seizoen. Voor zijn doen een seizoen met weinig overwinningen. Toch mag Vermeltfoort ook nu nog niet afgeschreven worden. “Toch is het geen slecht jaar. Maar als je hiervoor twee of drie heel goede seizoenen hebt gehad, lijkt het nu allemaal wat minder. Nu word ik een paar keer tweede of derde in klassiekers die daarvoor wel mijn kant op vielen. En denkt iedereen dat ik op mijn retour ben.”
Het vertrouwen binnen de ploeg is echter nog altijd groot. VolkerWessels probeerde de koers te controleren om zo Vermeltfoort in kansrijke positie te krijgen in de absolute finale. Het harde werk werd beloond. In de sprint wist hij overtuigend de concurrentie te kloppen. Zelf was hij ook tevreden met zijn prestatie. “Het was weer een spurt uit boekje”, aldus een lachende Vermeltfoort.
Het bijtrainen na de koers is niet een grap. Integendeel. Na 177 harde koerskilometers springt hij met een duidelijk doel voor ogen op de fiets. “Ik ga op 20 oktober Bordeaux-Parijs rijden. Dat is dit jaar voor het eerst weer een echte wedstrijd.” De koers is liefst 585 kilometer lang. “Negen van de tien keer denk ik ook dat ik gek ben”, aldus Vermeltfoort. “Maar het zijn de uitdagingen waar ik van houd.”
Top 5 Ronde van Midden Brabant
Bron: Wielerflits