Coen Vermeltfoort wint wielerklassieker in Drenthe

30 apr 2022, 19:30 Sport
2223
De 34-jarige Vlijmenaar Coen Vermeltfoort is als eerste in de dertigste PWZ Zuidenveldtour geëindigd. In Nieuw-Amsterdam was hij de snelste in een sprint van de internationale wielerklassieker voor elite-renners en beloften.
Coen Vermeltfoort toonde zich op de meet de sterkste van een kopgroep van tien renners. "Deze overwinning ontbrak nog op mijn lijstje van alle Nederlandse koersen. Het lukte altijd net niet en nu wel", vertelt de renner van Volkerwessels Cycling Team.
De PWZ Zuidenveldtour startte vanmiddag in Dalen. Het peloton kwam via onder meer Aalden, Exloo, Barger-Compascuum en Weiteveen in Nieuw-Amsterdam terecht. Daar werden nog twee plaatselijke rondes gereden.
Na ongeveer 130 van de 178 kilometer ontstond bij het Stieltjeskanaal bij Zandpol een kopgroep van tien. Winnaar Vermeltfoort had bijna de slag gemist. "Eerder reed ik lek en had ik er geen geloof meer in. Ploeggenoten hebben me weer naar voren gebracht en uiteindelijk bleek ik genoeg over te hebben om de sprint te winnen. De taart die ik op het podium het gekregen deel ik met heel het team."
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail