Doelpuntloos gelijkspel FC Den Bosch in uitduel bij Telstar

29 sep , 12:34 Sport
fc den bosch
Een uitduel op Sportpark Schoonenberg eindigde met de brilstand op het scorebord. Beiden ploegen kwamen moeilijk aan échte kansen, 0-0.
FC Den Bosch kende geen wijzingen ten opzichte van het gewonnen duel in De Vliert tegen FC Emmen. Trainer David Nascimento zag zijn ploeg het goed doen de laatste weken, weinig reden tot veranderingen dus.
Beide ploegen kende een tamelijk slordig begin van de wedstrijd, dit resulteerde in een wedstrijd met weinig kansen. Telstar werd als eerst gevaarlijk en nam Mees Bakker onder vuur met een schot uit de tweede lijn. De doelman van FC Den Bosch stond goed op te letten en hield zijn doel schoon.
Het vervolg van de eerste helft was minder slordig. Telstar werd na een half uur spelen gevaarlijk uit een hoekschop en kwam zelfs bijna tot scoren. Nils Rossen kopte de bal vanuit een hoekschop op goal. De bal leek erin te gaan, maar toen was daar Törles Knöll, hij was waakzaam en haalde de bal knap van de doellijn.
De Bosschenaren wisten elkaar beter te vinden en werden via Danzell Gravenberch en een kopbal van Nick de Groot voor het eerst echt gevaarlijk. Toch miste de uitploeg finesse in de afronding.
De grootste kans van de eerste helft voor FC Den Bosch lag op de schoen van Byron Burgering. In minuut 38 ging dé man in vorm alleen op de keeper van Telstar af, een vertrouwd schot met links leek een treffer te worden tot Koeman JR redding bracht. De bal belandde via de keeper van De Witte Leeuwen op de lat.
Zo bleven de ploegen in de eerste helft in balans. De verdediging van FC Den Bosch stond solide en gaf weinig toe aan het slordige Telstar maar creëerde daarentegen zelf ook weinig.
In de tweede helft begon Telstar overtuigend, Tyrese Noslin kwam twee keer gevaarlijk voor de goal van Mees Bakker. De doelman van FC Den Bosch kon een kopbal eerst makkelijk vangen en zag daarna het schot van Noslin naast vliegen. In minuut 53 had Telstar dé kans op de voorsprong. De thuisploeg kwam er met drie man gevaarlijk uit en creëerde daarmee een overtal situatie. Nils Rossen kon de bal van enkele meters vrij inschieten maar schoot over.
Na iets meer dan een uur gespeeld te hebben leek Törles Knöll vrij te komen in de 16 meter van Telstar, de Bossche spits ging naar de grond en vroeg om een penalty, scheidsrechter Nagtegaal wuifde het weg. Het was het begin van een spannend laatste half uur. Danzell Gravenberch haalde in de 67e minuut, randje zestien, vernietigend uit maar zag zijn inzet over vliegen. De oud speler van Telstar werd na dit moment gewisseld en werd vervangen door Danny Verbeek, die daarmee zijn eerste minuten van het seizoen maakte. De ingevallen spelmaker nam zijn plek in de as van het veld in.
In de 82e minuut had FC Den Bosch behoefte aan frisse aanvallers, dus bracht trainer David Nascimento een debutant. T-Shawn Illidge kwam in het veld als vervanger van Törles Knöll. De jonge spits, vol energie, ging fel zijn eerste duel in, maar kreeg hiervoor direct een gele kaart.
FC Den Bosch stond voor een dilemma: verliezen was geen optie, dus de defensie moest scherp blijven. Tegelijkertijd was een overwinning welkom voor de periodetitel. Beide ploegen creëerden nog enkele kansjes, maar buiten een discutabel penaltymoment met Nick de Groot, gebeurde er weinig. De wedstrijd eindigde in 0-0.
Aankomende vrijdag speelt FC Den Bosch in eigen huis een cruciaal duel voor de periodetitel tegen De Graafschap. Kaartjes voor de wedstrijd gaan hard, maar zijn nog steeds verkrijgbaar via de online ticketshop of aan de receptie van De Vliert. Tot dan!
Telstar: Koeman, Hardeveld , Apau, Offerhaus, Bakker, Turfkruier, El Kachati (87.Hetli), Eddahchouri, Noslin (74.Lechkar), Rossen (74. Hamdaoui), Koswal
FC Den Bosch: Bakker, Van den Bogert, Henderikx, Knöll (82. Illidge), Van Leeuwen (82. Acheffay), De Groot, Burgering, Mulders, Gravenberch (69. Verbeek), Bakala (69. Van Grunsven), Laros