Gilbert de Fijter trainer HHC’09: Het is weer leuk en gezellig bij HHC’09

04 okt , 10:17 Sport
de fijter hhc
HHC
Onder leiding van Gilbert de Fijter bouwt HHC’09 aan de toekomst. De hoofdtrainer, die vorig jaar zomer na negen jaar SC Elshout terugkeerde bij zijn oude club, vertelt met trots aan 073 voetbal over de mooie ontwikkelingen bij de Heusden Herpt Combinatie. “De komende jaren stapje voor stapje bouwen naar een leuk niveau.”
Na de coronaperiode moest HHC’09 het enkele seizoenen doen zonder standaardelftal. Er was simpelweg geen spelersgroep op de been te brengen die prestatief voetbal wilde spelen. Tot De Fijter vorig jaar terugkeerde. “Ik ging aan de slag met de toenmalige JO18, met wat aanvulling uit de lagere elftallen, en we hebben er samen de schouders onder gezet.”
Net als de selectie werd ook de technische staf vanaf nul gevormd. “Die heb ik samengesteld uit mensen waarvan ik wist wat ik daar aan had. Goede, betrouwbare mensen met een clubhart.” Nog tijdens het seizoen kwamen er nog meer spelers bij. “Ik ben oud HHC’ers gaan benaderen, heb een keer een proeftraining georganiseerd en een paar bijeenkomsten gehouden, waarin ik de plannen uitlegde.”
Heusdenaar teruggehaald
Afgelopen seizoen werd er slechts één keer gewonnen, maar ook zes keer een gelijkspel behaald en HHC werd geen enkele keer van de mat gespeeld. De Heusdense trainer geniet van het feit dat de club weer op de kaart staat. “Mooi om te zien dat er steeds meer aanmeldingen komen. Met Luuk Lobé hebben we ook weer een echte Heusdenaar teruggehaald. Zijn we heel blij mee, past goed bij onze leuke, gezellige ploeg.”
Wat de ambitie voor dit seizoen en de jaren daarna is, daarover houdt De Fijter zich op de vlakte. Dat is een beetje ondergeschikt aan het proces waarin HHC zich momenteel bevindt. “We kunnen alleen maar hopen dat de club in de breedte blijft groeien. Vooral de jeugd is belangrijk. Er gaan huizen naast het sportpark gebouwd worden, dus dat ziet er ook rooskleurig uit. De club is in opbouw en tot nu toe mogen we daarin niet klagen. Er zijn zelfs plannen om weer met een vrouwenteam te gaan beginnen. Elke woensdag zijn al een stuk of twintig dames in training.”
Weer leuk en gezellig
In de 5e klasse D werd vooralsnog nipt verloren van Buren en werd het tegen Elshout gelijk. “Mooi om tijdens en na die derby te horen dat het weer leuk en gezellig is bij HHC’09. De sfeer is inderdaad heel goed, onze spelersraad regelt bijvoorbeeld regelmatig een leuke avond. Na een mindere periode zit er weer volop leven in de club.”