Jibbe de Wijs VV Haarsteeg ‘net wat andere derby’

02 nov 2023, 16:59 Sport
jibbedewijs 2223 haarsteeg avd fb 800x445 1
Arjan van Dongen
De competitie begon nog met een 1-0 nederlaag tegen Den Dungen, maar sindsdien is Haarsteeg ongeslagen. De derdeklasser klom dankzij (eveneens nipte) zeges op Margriet, Alem en Real Lunet – en een puntendeling met Nulandia – naar de gedeelde derde plaats op de ranglijst. Zondag wacht met Helvoirt een wat merkwaardige ‘derby’, waarin de belangen groot zijn.
Centraal achterin is Jibbe de Wijs (20) ondanks zijn jonge leeftijd een van de sterkhouders in de formatie van nieuwe trainer Jelle Hakkert. “We zijn prima begonnen aan de competitie”, vertelt de Vlijmenaar in aanloop naar het treffen met Helvoirt. Hij noemt de aanstaande wedstrijd een ‘net wat andere derby’. “Helvoirt heeft jarenlang in de 2e klasse gevoetbald en wij kennen eigenlijk niemand uit dat team.” Laat hij 073 Voetbal weten.
Hoewel de derbygevoelens dus ontbreken, zal de strijd er zondag niet minder om zijn. Ook de nieuwkomer in de Willy Naessens Cup is namelijk, met twee overwinningen, twee gelijke spelen en een nederlaag, vrij aardig aan de competitie begonnen. “Ze staan maar twee punten onder ons”, weet De Wijs. “Als ze zondag winnen, gaan ze dus over ons heen. Dat gaan we zeker thuis niet laten gebeuren. Vorig jaar bleek al dat elk punt belangrijk was aan het einde, dus dan moet je er voor zorgen dat je zeker aan het begin van het seizoen de punten vast binnen hebt.”
header definitief 1
Enkele reis
Daarmee slaat het Haarsteeg-talent de spijker op zijn kop. In de altijd spannende 3e klasse C kan een slechte reeks zomaar een enkele reis naar de onderste regionen betekenen. Maar daar wil De Wijs vooralsnog niet aan denken: “We gaan er in eerste instantie voor om in het linkerrijtje te eindigen en dan zou een periodetitel mooi meegenomen zijn. Maar dat zal voor veel clubs in onze competitie gelden.”
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk
voor agenda

< Volg HeusdenNieuws ook via

< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een