Lekkere seizoenstart Nieuwkuijk door lucky treffer

10 okt 2022, 11:32 Sport
vv nieuwkuijk
In de derde klasse C heeft Nieuwkuijk uit de eerste drie wedstrijden al zeven punten gepakt. Drie werden er zondag uit Sint Michielsgestel meegenomen, bij SCG 18: 0-1. RKDVC verloor van koploper Zwaluw VFC en Vlijmense Boys pakte zijn eerste overwinning. Ook vierdeklasser SC Elshout is verlost van de nul punten, FC Drunen verloor in Tiel met 3-1 van RKTVC.
SCG 18 – Nieuwkuijk 0-1
Als het duel in een brilstand was geëindigd hadden beide kampen daar vrede mee gehad. Immers, de thuisclub kreeg twee prachtige kansen om de score te openen. Zo ook de bezoekers. Maar benutten bleek een te grote opgave. In de 87e minuut viel er toch nog een doelpunt. Rechtervleugelaanvaller Milan van Esch, een speler die meestal de bal met een fijne trap daar neerlegt waar-ie ‘m in gedachten wil leggen, gaf een mislukte voorzet. Maar tot verbazing van alles en iedereen dwarrelde de bal tegen de touwen. “Dit ben ik niet van hem gewend”, zegt trainer Corné Verhoeven. “Maar wat mij betreft, flikt-ie dat meer.”
In Drunen ging RKDVC met 2-4 onderuit tegen Zwaluw VFC. Een schande was dat zeker niet, vond trainer Edwin van Wijk. “Het is een goeie ploeg, hoort in de tweede klasse thuis. Zwaluw gaat dus meedoen om de titel.” Maar zuur was de nederlaag wel een beetje. Voor Ingmar Voorhaar: zijn twee treffers hadden slechts statistische waarde. “Voor de hele ploeg”, meende Van Wijk, “want we hadden eigenlijk een puntje verdiend.” In de slotfase had Ian Storchart de gelijkmaker op zijn schoen, maar oog in oog met de Vughtse doelman kon hij het doel niet vinden.
Na twee nederlagen pakte Vlijmense Boys tegen BVV zijn eerste zege: 2-1. Paal en lat hadden voorkomen dat de thuisclub op een voorsprong kwam. In de 71e minuut sloegen de Bosschenaren wel toe: 0-1. In de slotfase kwam de ommekeer. Eerst met een geweldige pegel van Soufiane Bakkali: vanaf een meter of dertig ramde hij een vrije trap in de bovenhoek. Daarna bezorgde spits Bjorn van Bijnen met een treffer voor een feestje in de kleedkamer. “Vorig seizoen hadden we zulke potjes heel makkelijk gewonnen”, zegt trainer Erik van Esch. “Maar er zijn zes spelers vertrokken, dus zijn we altijd nog bezig met het opbouwproces. En ik mis nog de intensiteit van toen.”
Ook vierdeklasser SC Elshout werd bij Wadenoijen verlost van de nul punten. Er werd met 0-3 gewonnen. “De eerste 25 minuten was het van beide kanten aftasten”, analyseerde trainer Gilbert de Fijter. “Maar toen we eenmaal de score hadden geopend en er al snel een tweede treffer volgde, was duidelijk dat we in Gelderland de punten op zouden halen.” Teun Hendriks, Luc van den Aker en Thomas Dankers bezorgden de blauw-witten de zege.
FC Drunen had in de eerste helft te veel respect voor RKTVC. En dat kostte de mannen van Ali Albayrak de kop: 3-1. “Voor rust speelden we wat bedeesd, waren beducht voor het voetballend vermogen van Tiel. Daar werd twee keer van geprofiteerd. Erna hebben we de schroom van ons afgegooid, veel druk gezet.” Pas ver in extra tijd kon Osman Bostanci dat uitdrukken in een doelpunten. Voor Hakan Vural was het een heel vervelende pot. In de 80e minuut ging zijn arm uit de kom. De wedstrijd lag twintig minuten stil: het was wachten op de ambulance.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.