Makkelijk door de poulefase, maar daarna…

21 nov 2022, 14:19 Sport
oranje straten 5 1024x683 1
Zondag is het omstreden WK voetbal in Qatar begonnen. Dat levert nogal wat vragen op: hadden we daar wel bij moeten zijn, wat zijn de kansen van Oranje? De trainers van de amateurclubs in de gemeente Heusden geven daarop een antwoord.
“Het WK had nooit toegewezen moeten worden aan Qatar, daar is het al fout gegaan. Echt belachelijk hoe dat is gegaan”, zegt Corné Verhoeven, trainer van Nieuwkuijk. Over de kansen van Oranje: “Ik denk dat Nederland makkelijk door de poulefase komt. Daarna kan het alle kanten op, dat heeft het afgelopen EK wel uitgewezen.” Hij ziet Nederland niet meteen als favoriet. “In mijn ogen maakt Brazilië de meeste kan. Van de Europese landen schat ik Frankrijk en Spanje het hoogste in. Onderschat Duitsland niet, dat is een echte toernooiploeg.”
Voor Edwin van Wijk, trainer van RKDVC, vindt het na enig dubben logisch dat Oranje naar Qatar is afgereisd. “De spelers kunnen er niets aan doen dat het daar wordt gehouden. Ze kunnen het platform wel gebruiken om te laten zien waar ze zelf voor staan.” Over Oranje: “Kwartfinales moet mogelijk zijn. De kans is groot dat je dan Argentinië treft, dat wordt een lastig verhaal.” Zijn kanshebbers: “Brazilië en Frankrijk hebben een mooie selectie, zijn finalewaardig. Ik zou het Denemarken wel gunnen om ver te komen, zeker nu Christian Eriksen weer van de partij is.”
soccer 7072741 960 720
Wel of niet Qatar? Ali Albayrak (FC Drunen) is uitgesproken. “Tuurlijk moet je gaan! Voetbal is en blijft een internationale sport die niet politiek mag beïnvloed worden.” Hij geeft op over Oranje. “Ik zie Nederland doorgaan naar de finale, want we hebben in alle linies kwaliteit. Dat geldt ook voor Frankrijk. En België is een outsider.” Technisch en tactisch zullen er geen konijnen uit de hoge hoed worden getoverd, denkt Albayrak.
SC Elshout-trainer Gilbert de Fijter, die het niet meer dan normaal vindt dat Nederland meedoet aan het WK, ziet mooie vooruitzichten. “Met Louis van Gaal hebben we een Topcoach, ja met hoofdletter, die altijd wel iets uit de hoge hoed tovert.” Ook Duitsland moet je volgens De Fijter niet onderschatten. “Voor een toernooi zijn ze altijd op tijd in vorm.”
Erik van Esch, trainer van Vlijmense Boys, en Ercument Metin, oefenmeester van Haarsteeg, waren niet voor commentaar bereikbaar.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail