Michael van Gerwen wint European Darts Open in België

08 mei 2023, 10:35 Sport
72286fcc 4159 4883 ab84 c486941ba1c4
Screenshot
Michael van Gerwen heeft de European Darts Open in België op zijn naam geschreven. De 34-jarige Vlijmenaar was in de finale met 8-6 te sterk voor de Brit Luke Humphries. De eindstrijd ging lang gelijk op, maar bij 5-5 nam Van Gerwen de voorsprong en stond die niet meer af.
De Vlijmenaar doorstond een lastige route richting de finale in Wieze. Met nipte overwinningen op Jose de Sousa (6-5) en Martin Schindler (6-5) overleefde hij ternauwernood zijn eerste twee hordes. Daarna ging het iets vlotter tegen Gary Anderson (6-1) en Josh Rock (7-3) om zich te plaatsen voor de finale. In de finale stond hij tegenover Luke Humphries, die in de halve finales had afgerekend met Dirk van Duijvenbode (7-6) en daarmee een Nederlandse finale voorkwam.
In de finale moest Van Gerwen geduldig wachten op zijn kansen. Humphries mocht de oneven legs beginnen en gaf in de beginfase niets weg. 'Cool Hand Luke' kraakte echter in de tweede helft van de wedstrijd en gaf in de elfde leg een kans weg. Die pakte Van Gerwen meteen met een 15-darter voor 6-5. Humphries miste daarna twee kansen op een rebreak, waarna 'Mighty Mike' de stand op 7-5 bracht via dubbel 18.
Het werd daarna wel 6-7, maar het lukte Humphries niet om Van Gerwen terug te breaken. Met een 14-darter ging de titel naar de Nederlander, die zijn tweede rankingtitel van het seizoen pakte. Door deze eindzege neemt Van Gerwen de tweede positie op de wereldranglijst over van Peter Wright.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail