’Mooie herinnering aan een kleurrijk lid van onze club’

18 okt , 9:20 Sport
photo 2024 10 09 18 03 30
BOS
Jaren geleden werd de BOS koppeltijdrit in het leven geroepen. Het idee kwam van de vorig jaar, veel te jong, overleden Donald Verweijmeren. Donald overleed een jaar geleden op 65 jarige leeftijd.
Logisch dat deze koppelkoers daarom is omgedoopt tot de ’Donald Verweijmeren - Koppelkoers’. Het spandoek ter herinnering wed onthuld in het bijzijn van zijn kinderen en kleinkinderen.
Zondag 6 oktober 10.00 uur was de start van de traditionele BOS koppelkoers. Dit jaar stond de rit in het teken van de vorig jaar overleden Donald Verweijmeren. Donald Verweijmeren was jaren lang de drijvende kracht achter Toerclub BOS en organiseerde onder andere de eerste buitenlandse meerdaagse fietsweek naar de Mont Ventoux. Hij werd ook wel ’Mister Ventoux’ genoemd omdat hij binnen 24 uur 8 keer deze reus in de Provence heeft bedwongen. Hij zat vol met fiets ideeën, ook de koppelkoers was een idee van Donald als afsluiting van het fiets seizoen. Er werd gereden In koppels van 2 personen die door loting aan elkaar waren gekoppeld. Het koppel moest vooraf opgeven hoelang ze dachten te doen over 2 rondes van 11,9 km.
En dan komen er verassende winnaars uit de bus. De winnaars van de Koppelkoers 2024 waren Marijn van Falier samen met Jacques van Beurden. Een leuke rit met een mooie herinnering aan een kleurrijk lid van de wielerclub BOS.
BOS
Koppelkoers Toerclub Bos als eerbetoon aan Donald Verweijmeren