Nieuwkuijk schiet bij rodelantaarndrager RWB met scherp

18 okt 2021, 12:00 Sport
football 452569 960 720
In de derde klasse B schoot Nieuwkuijk zondagmiddag bij RWB met scherp: 2-6. De aanvallers van Kuijk kregen heel veel vrijheid van de wat statische verdedigers van de Tricolores. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Sven Janssen opende de score met een fraai geplaatst afstandsschot, Roy de Vaan kopte raak. Vlak voor rust deed RWB iets terug, met de dank aan de scheidsrechter. Kevin Remie had uit een strafschop de paal geraakt, maar mocht de pingel overnemen. Dat buitenkansje liet hij niet liggen: 1-2.
Het bleek geen psychologische tik voor Kuijk, want na rust hadden De Vaan Rick van Buul binnen drie minuten de wedstrijd definitief in een plooi gelegd. In de slotfase prikten John van Dommelen en invaller Jurgen Fitters het halve dozijn bij elkaar. “Een mooie overwinning”, vond trainer Corné Verhoeven, “al had die nog veel groter uit kunnen vallen.”
Vlijmense Boys is na de zege op TGG (4-1) de trotse koploper in de derde klasse B. Het was de wedstrijd van Marco van Bijnen. “Marco is al achterin de dertig, maar nog altijd een krijger”, zegt trainer Erik van Esch. “Hij is van spits omgeturnd naar linksback, moet het meestal doen met invalbeurten. Vandaag was het zover, tien minuten na rust. Heb ik ‘m naar de voorhoede gestuurd. Dat spitsengevoel heeft hij dus nog altijd.” Van Bijnen scoorde twee keer.
Lange tijd zag het ernaar uit dat Haarsteeg bij BVV tegen de eerste competitienederlaag aan zou lopen. Het werd uiteindelijk 2-2. Met nog acht minuten zuivere speeltijd maakte een Bossche verdediger hands. Maar strafschoppen zijn dit seizoen voor Haarsteeg niet per se buitenkansjes: Rick van de Griendt en Mathieu Schellekens hadden vanaf elf meter al gemist. Deze keer was het de beurt aan Gijs Douma. “Als je mist, gaat je beurt voorbij”, zegt trainer Ercument Metin. “Nee, Gijs had er geen ervaring mee. Maar hij benutte de pingel wel.” Het gaf Haarsteeg het geloof dat er meer inzat. En dat was ook zo: zeven minuten later bezorgde Ruben Achten de gasten een niet meer verwacht punt.
Vierdeklasser SC Elshout had sinds maart vorig jaar geen punten meer gemorst. Zeven zeges op rij – vier in de vroegtijdig afgebroken competitie van 2020/2021 en inmiddels als drie in deze voetbaljaargang – en de achtste leek tegen Jan van Arckel in de maak: voor rust hadden de blauw-witten al een aardige marge ingebouwd door treffers van Thijs Lommers en Stan Muskens: 2-0. “In de tweede helft zagen we een heel ander Jan van Arckel”, zegt Nik van Mook. “Dat het gelijk werd (2-2), was niet meer dan normaal.”
Vijfdeklasser FC Drunen ging onderuit bij Neerlandia’31: 3-1. Voor de rust gaven de gasten niet thuis en daar profiteerde de ploeg uit Dorst optimaal van. “In de tweede helft hebben we ons veel beter gepresenteerd”, zag trainer Ali Albayrak. “Dat leverde voldoende kansen op om een nederlaag te voorkomen. De lat voorkwam dat.” Alleen de van FC Engelen overgekomen Osman Bostanc vond het net, zijn eerste competitiedoelpunt.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.