Overleden clubman in laatste thuiswedstrijd FC Drunen geëerd

21 mei , 10:09 Sport
4
Vorige week zondagmiddag was de stemming bij het eerste elftal van FC Drunen bedrukt. Niet doordat er bij Dussense Boys niet werd gewonnen, maar daar kregen ze te horen dat Dirk van der Mierden op 58-jarige leeftijd was overleden. Zijn zoon, Leroy, is speler van het eerste. In de 3e klasse deed Haarsteeg goede zaken, SC Elshout verlaat met opgeheven hoofd de 4e klasse, HHC'09 verloor zijn laatste wedstrijd van het seizoen en Vlijmense Boys gaat nacompetitie spelen.
Dirk was een clubman in hart en nieren”, zegt trainer Murat Toksoy. “Iemand waar niets te veel voor was, waar je op kon rekenen. Daarom wilden we op een waardige manier met onze laatste thuiswedstrijd afscheid van hem nemen. Uiteraard met de vlag halfstok, alle seniorenelftallen hebben een minuut stilte gehouden. Met rood en witte fakkels zijn voor aanvang van de wedstrijd de spelers vans ons en BZS het veld opgegaan. Ja, ook Leroy. Het was ook behoorlijk druk, want we hadden oud-spelers uitgenodigd om erbij te zijn. Ook zij hebben Dirk uiteraard heel goed gekend.”
2 3
FC Drunen had gehoopt om ter ere van Dirk de ongeslagen status in dit kalenderjaar tegen het sterke BZS te handhaven. Dat lukte echter niet: 1-2. Nafis Alkan scoorde de aansluitingstreffer.
In de derde klasse C deed Haarsteeg heel goede zaken. Door de overwinning bij SCG’18 (0-2) en de remise van Margriet bij DSC gaan de blauw-witten aan de kop in de derde periode. Het doelsaldo is iets beter dan dat van de Ossenaren.
Meestal een tweede plaats goed voor nacompetitievoetbal. Die stek is stevig in handen van Haarsteeg. Maar kampioen Nieuwkuijk heeft geen periode gepakt. Als Margriet de derde in zou palmen, zou Haarsteeg, nu al goed voor 47 punten, het toetje aan zich voorbij zien gaan. Zelf winnen, dat was het parool en hopen op een misstap. Zo geschiedde. Voor rust zette Dave Treuren de gasten op een voorsprong, erna was het doelman Aaron van Engelen die een gelijkmaker voorkwam alvorens invaller Teun Stoutjesdijk in de slotfase toesloeg.
Nieuwkuijk was vorige week kampioen geworden. Er stond tegen degradant Real Lunet helemaal niks meer op het spel: 3-4. “Kennelijk zat het feest nog in onze benen”, zegt trainer Ronny Everaerts. Toch was de nederlaag slecht nieuws voor Haarsteeg: Kuijk zou kunnen helpen met het behalen van de nacompetitie door de derde periode te winnen. Dat is nagenoeg uit het zicht.
RKDVC heeft al een tijdje heel veel plezier van Daan Lucas, speler van Onder 19. Tegen Nulandia was hij alweer belangrijk met het enige doelpunt van deze wedstrijd. Tegenover dat goede nieuws staat het buitengewone slechte bericht dat Maurice Adegeest kreeg toen hij een mri liet maken van zijn knie. “Maurice heeft alweer een kruisbandblessure. In zijn tweede wedstrijd, tegen Nooit Gedacht, is hij uitgevallen. Toen had al vijftien maanden gerevalideerd met diezelfde knie. Heel triest, ligt weer een jaar uit.”
img 1168
SC Elshout heeft met opgeheven hoofd de vierde klasse verlaten. Thuis wonnen de mannen van trainer Roy Fitters met 1-0 van Buren. Matchwinner werd Maikel van Baalen. “We hebben zo dikwijls met 1-0 verloren, daardoor zijn we het haasje. Mooi dat de jongens deze keer aan de goede kant ervan meemaken. Er is ook voor gewerkt.”
Vijfdeklasser HHC’09 ging in de zijn laatste competitiewedstrijd onderuit bij Teisterbanders: 4-1. Timo Willemse zette de club uit Oudheusden nog op een voorsprong, maar in tien minuten tijd – vijf vóór en vijf na de rust – ging het mis. Een na laatste geworden, trainer Gilbert de Fijter zat er niet mee. “Het gaat erom dat er met deze jonge ploeg stapjes worden gezet. En dat is ook gebeurd, dus als zich dat blijft voortzetten ben ik nog wel een tijdje bij deze club.”
In de vierder klasse G van het zaterdagvoetbal heeft Vlijmense Boys met een 3-1 zege op TSVV Merlijn afscheid genomen van de competitie. Oskar Stanik opende de score, Matthijs van der Lee en good-old Roy Rozen namen ook een doelpunt mee. De Boys gaan de nacompetitie in. Te beginnen tegen RWB.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail