PSV veel te sterk voor RKC Waalwijk

11 aug , 11:58 Sport
rkc waalwijk
Alexander de Peffer
In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen nam RKC Waalwijk het op tegen landskampioen PSV. In Eindhoven begon RKC Waalwijk niet slecht aan het duel. Echter was het PSV dat op voorsprong kwam en deze voorsprong snel wist uit te breiden. Richard van der Venne wist zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer te maken, maar kon een 5-1 verlies niet voorkomen.
Eerste helft
RKC Waalwijk begon vol goede moed aan de uitwedstrijd tegen PSV in het Philips Stadion. In de eerste minuten van de wedstrijd waren er kansen aan beide kanten. PSV had al vroeg een grote kans via Tillman, terwijl Yassin Oukili namens RKC Waalwijk in de tweede minuut net over schoot. De grootste kans in de openingsfase kwam in de zevende minuut, toen Richard van der Venne de verdediging van PSV wist te passeren en zijn schot net van de lijn gehaald zag worden.
Toch was het PSV dat als eerste het net wist te vinden. In de negende minuut scoorde Bakayoko de 1-0 voor de thuisploeg met een fraai schot. Twee minuten later leek PSV de voorsprong uit te breiden, maar het doelpunt werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.
RKC Waalwijk liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en kreeg in de 13e minuut een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Oskar Zawada kwam goed voor zijn man en kopte een voorzet van Julian Lelieveld krachtig op doel, maar doelman Benitez van PSV bracht redding. PSV vergrootte de marge uiteindelijk in de 28ste minuut, toen Schouten de 2-0 scoorde. Kort voor rust wist Tillman de score op 3-0 te brengen met een afstandsschot, waarmee RKC Waalwijk met een 3-0 achterstand de kleedkamer opzocht.
Tweede helft
In de tweede helft had RKC Waalwijk moeite om nog gevaarlijk te worden. PSV domineerde en breidde in de 73e minuut de voorsprong verder uit toen invaller Lozano de 4-0 binnenschoot. RKC Waalwijk toonde echter veerkracht en wist in de 76ste minuut de eer te redden. Het was de teruggekeerde Richard van der Venne die een afvallende bal hard tegen de touwen schoot en hiermee de 4-1 wist te maken
Het slotakkoord was echter voor PSV, dat in de 79ste minuut opnieuw via Lozano scoorde en de eindstand op 5-1 bepaalde.
Volgende wedstrijd
RKC Waalwijk speelt de volgende wedstrijd op zaterdag 17 augustus om 21.00 uur thuis in het Mandemakers Stadion tegen het FC Groningen van Frank van Mosselveld en Etienne Vaessen.