RKC Waalwijk kan het PSV niet moeilijk maken (0-4)

03 sep 2023, 9:28 Sport
rkc waalwijk
RKC Waalwijk is na vier wedstrijden nog altijd puntloos. In de eerste helft bood RKC Waalwijk provinciegenoot PSV goed tegenstand, maar ging het wel met een achterstand naar de kleedkamer. In de tweede helft namen de Eindhovenaren afstand; 0-4.
In de eerste helft was er weinig verschil tussen beide ploegen. Het was zelfs RKC Waalwijk dat de grootste kans kreeg om de score te openen. Na uitstekende uitbraak, gaf David Min de bal voor, waaruit Zakaria Bakkali op het Eindhovense doel kon koppen. Zijn inzet ging echter net over de goal. De bezoekers stelde hier slechts een aantal schoten uit de tweede lijn tegenover, welke een simpele prooi waren voor Etienne Vaessen.
Een 0-0 ruststand leek dan ook aanstaande, maar vlak voor het einde van de eerste helft was het toch ineens raak. Joey Veerman kapte zichzelf vrij en wist met een lage schuiver Vaessen te verschalken. Toch een achterstand voor de Geelblauwen bij rust.
Na rust waren het de bezoekers die meer en meer het spel in handen kregen. In de 53ste minuut viel dan ook de tweede treffer voor de Eindhovenaren. Een fout in de Waalwijkse defensie werd afgestraft. Noa Lang kon de bal simpel in het lege doel schuiven. Als de beslissing nog niet was gevallen, viel deze tien minuten later alsnog.
Luuk de Jong wist met een bekeken schuiver de derde achter Vaessen te prikken. Daarna werd het tempo steeds meer uit de wedstrijd gehaald, maar kregen de Geelblauwen nog wel twee enorme kansen om iets terug te doen. Michiel Kramer profiteerde bijna van een misverstand in de Eindhovense verdediging, maar doelman Benitez won de één op één. Ook invaller Richonell Margaret was dicht bij een treffer. De buitenspeler schoot verrassend uit een moeilijke hoek, maar opnieuw was het Benitez die de bal uit de goal hield.
Vlak voor tijd werd het zelfs nog 0-4. Invaller Tillman zette de eindstand op het bord.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.