RKDVC begint met een gelijkspel in Hank

22 sep , 18:45 Sport
heusden at nieuwsnl 61
De ontmoetingen tussen Be Ready en RKDVC in competitieverband in het verleden waren precies op één hand te tellen tot nu toe. Exact 4 jaar geleden won RKDVC thuis met 3-2 van de club uit Hank waarna de competitie vanwege corona werd stil gelegd.
Verder vonden er alleen ontmoetingen plaats in de seizoenen 1975/1976 en 1979/1980.  44 jaar geleden ging RKDVC er in het kampioensjaar in de 3e klasse nog in Hank vandoor met een 1-2 zege met een winnende treffer van wie anders dan Dolf Timmermans. Deze keer kwamen de DVC-ers niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen het vorig seizoen met grote voorsprong kampioen geworden Be Ready. De Hankenaren zijn voor velen ook de kampioensfavoriet.
Het was vandaag een wedstrijd met maar heel weinig grote kansen aan beide kanten. In de beginfase moest de Drunense keeper Aaron van Engelen eenmaal redding brengen op een schot in de korte hoek van een van de topschutters van Be Ready, Jonathan van Eerd. Na ruim een half uur werd een bekeken schot van Sam Pietersen helaas net geschampt door een verdediger waardoor de bal naast belande. 
Meteen na rust was Daan Lucas na goed voorbereidend werk van Celal Can Aydin dichtbij een treffer maar zijn schot ging net naast. Aan de andere kant kwam RKDVC goed weg toen Be Ready aanvoerder Robin van de Noort een vrije trap van een meter of 20 op de kruising knalde. Uit een corner van de ingevallen Simon van der Werff was er voor RKDVC nog een goede kans voor Damian van Bijnen maar hij kon net niet met de kop bij de bal om die binnen te knikken. RKDVC drong de hele 2e helft aan, het had duidelijk een veldoverwicht maar het lukte dus niet om met de volle buit naar Drunen terug te keren.  A.s. zondag volgt de eerste thuiswedstrijd tegen Trinitas uit Oisterwijk. 
Toeschouwers: 100.
Opstelling  RKDVC         
Aaron van Engelen, Koen van Helvert, Roy Lamers, Damian van Bijnen, Jasper Liefting, Colin Smits, Sam Pietersen (Goof van Bokhoven 77ste), Kyan Cordes, Brian van den Boogaard, Daan Lucas (Simon van der Werff 65ste), Celal can Aydin (Ian Storchart 65ste).
Foto archief