RKDVC op 2e plaats na winst op VV Oosterhout

06 okt , 21:32 Sport
keeper rkdvc
Op het winderige sportpark Contreie in Oosterhout mocht RKDVC 1 aantreden tegen Oosterhout 1. De teams scheelden voor de wedstrijd maar 1 punt van elkaar in de standenlijst. Het verschil bleek in de wedstrijd veel groter. Door, vooral in de eerste helft, hoog druk te zetten wisten de blauwwitten aardig wat kansen bij elkaar te spelen.
De verdediging van Oosterhout was al vroeg gewaarschuwd door een schot van Goof van Bokhoven dat net naast de kruising vloog. Een minuut later gaf Goof een geweldige voorzet van rechts op Brian van den Boogaard die de bal met een fraaie duik tot doelpunt promoveerde, 0-1. Oosterhout stelde er maar weinig tegenover; een bal voorlangs het doel van Aaron van Engelen waar de spits te laat kwam, was nog de beste mogelijkheid. Sam Pietersen heerste op het middenveld. Zijn (breedte)passes kwamen bijna allemaal aan. Diezelfde Sam mocht in de 20e minuut aanleggen voor een vrije trap, die het gevolg was van een overtreding op Kyan Cordes, net buiten de 16 meter. Met een prachtige trap krulde hij de bal in de rechterbovenhoek. De voorsprong van 0-2 zorgde ervoor dat RKDVC soeverein bleef voetballen. De opbouw werd nauwelijks gestoord, omdat Oosterhout zich met 10 man terugtrok tegen hun eigen strafschopgebied aan. Regelmatig werd het Oosterhoutse doel met afstandsschoten onder vuur genomen en bij balverlies was er meteen druk op de verdediging van de thuisploeg. Eind eerste helft leek RKDVC recht te hebben op een strafschop. De keeper pakte de voet van Colin Smits na een mooie soloactie in de 16. De scheidsrechter zag er geen overtreding in. De Oosterhoutse goalie hield vervolgens Brian van den Boogaard van scoren af door in een 1 op 1-duel de bal te blokken.
De tweede helft had minder amusementswaarde. Aaron van Engelen hoefde nauwelijks in actie te komen. Oosterhout probeerde wat opportunistischer te spelen, maar de meeste lange ballen verdwenen door de wind over de achterlijn. RKDVC speelde om de voorsprong vast te houden. In de 90e minuut was Yuri Houtriet nog dichtbij de 3e Drunense goal, maar zijn boogbal viel op de lat. De scheidsrechter trok in totaal 3 gele kaarten, 2 voor RKDVC en 1 voor Oosterhout, in een verder sportieve wedstrijd. Door de winst blijft RKDVC bovenin meedraaien in de competitie en ook over het spel zal de leiding zeer tevreden zijn.
Komende week komt Dubbeldam uit Dordrecht naar Drunen toe. De Dordtenaren promoveerden vorig seizoen  via de nacompetitie. Voor veen was dit de verrassing. Maar de Dordtenaren hebben inmiddels bewezen over een puike ploeg te beschikken. Zij staan dan ook met zes punten erg solide in de middenmoot.