RKDVC uitgeschakeld in knvb beker door DBN'22

15 sep , 18:09 Sport
rkdvc vacature 1
In de uitwedstrijd in ‘s-Hertogenbosch wist RKDVC dat het de wedstrijd winnend moest afsluiten om een ronde verder te komen. Bij elke andere uitslag zouden de gastheren van vandaag de volgende ronde bereiken.
Met dit in gedachte probeerde RKDVC wel druk te zetten, maar deed dit met de nodige onzorgvuldigheid. Te vaak was de eindpass onzorgvuldig. Daar stelde de gastheren niet al te veel tegenover. Maar wat zij aanvallend deden was direct heel gevaarlijk. Zo schoot Chamel Ramadan in de 30ste minuut pardoes op de lat. Vijf minuten later was Giovanni Librizzi wel succesvol. Na een goede combinatie kon hij eenvoudig de bal binnentikken, 1-0.
Ook na rust bleef RKDVC erg onzorgvuldig. Met name de eindpass bleef onzuiver. Hierdoor had RKDVC wel het speloverwicht, maar het gevaar bleef van de Bosschenaren komen. In de 61ste minuut was Djordi Meerveld heel gelukkig. Zijn schot zou het doel pas ingaan nadat keeper Remco van Engelen  geen grip op zijn bal kon krijgen, 2-0. En zes minuten later zou de voorsprong exorbitante vormen gaan aannemen. Een schot van Enes Sonay zou de 3-0 in luiden. Uit arremoede moesten de trainers van RKDVC tot een noodgreep overgaan. In de 73ste minuut volgde een driedubbele wissel die niet zonder gevolgen bleef. Al een minuut later was het voor de eerste keer raak. Een vrije trap van Roy Lamers belandde bij Kyan Cordes. Heel behendig tikte hij de 3-1 binnen. Twee minuut na deze treffer werd het plotsklap weer zeer spannend. Uit een hoekschop kwam de bal uiteindelijk bij Mark van Erp, die met een hard schot de 3-2 binnen schoot. En in de 83ste minuut volgde zelfs de gelijkmaker. Na een schot van Roy Lamers kwam de bal bij Simon van der Werff. Hij zou met een onhoudbaar schot de stand op 3-3 brengen. Hierna ging RKDVC vol voor de winnende treffer. Maar een miraculeuze redding van de Bossche doelman op een schot van Mark van Erp, een schot op de paal van Kyan Cordes en vier hoekschoppen volgde in de slotminuten. Voor RKDVC was het jammer dat de winnende treffer niet meer viel