RKDVC wint thuisduel van VV Trintas Oisterwijk

29 sep , 19:26 Sport
rkdvc vacature 1
RKDVC heeft de laatste jaren een haat liefde verhouding met de competitiestart. Nogal eens vielen de resultaten lelijk tegen. Het zou veel RKDVC-fans een lief ding waard zijn dat met deze gewoonte dit jaar wordt gebroken. Toch zagen vele supporters het donker in. Velen vinden dat RKDVC een wel heel zware start van deze competitiestart tegemoet ging. Toch wist RKDVC in de eerste wedstrijd een gelijkspel te halen bij het zeer sterke Be Ready. In de tweede wedstrijd moest aangetreden worden tegen het ook zeer sterk geachte Trinitas Oisterwijk.
Direct vanaf de aftrap was het duidelijk dat de ruim tweehonderd bezoekers een leuk  en technisch zeer acceptabele wedstrijd te zien zouden krijgen. Beide ploegen hadden de ogen gericht op het doel van de tegenstander. Het was RKDVC dat hiermee het eerste succes zou hebben. Na een aanval in de 9de minuut kwam de inzet van Goof van Bokhoven voor het doel tegen het been van de doelman van de gasten. Hierna kwam de bal bij de zeer attente Kyan Cordes, die direct profiteerde en de geboden buitenkans omzette in een treffer, 1-0. Kort hierna kreeg RKDVC een tweede grote doelmogelijkheid Nu was het Brian van den Boogaard die een uitgelezen kans kreeg. Hij liet deze uiteindelijk onbenut. In de 13de minuut zouden de Oisterwijkers een grote kans cadeau krijgen. Na een fout op het middenveld kon Jaiden van Assouw zomaar vrij op het Drunense doel af gaan. Met een harde schuiver liet hij DVC-keeper Aaron van Engelen kansloos, 1-1. Naar gelang de eerste helft verder vorderede probeerde Trinitas meer druk naar voren te zetten. Hierbij creëerden zij enkele fraaie doelpogingen. Maar daarbij stuitten zij op een uitstekende Drunense doelman of was het een verdediger, Jasper Liefting, die de bal miraculeus van de doellijn wist te halen.
In de tweede helft kwam RKDVC veel feller uit de kleedkamer. In de 49ste minuut was het dan ook al voor de eerste keer na rust raak. Een vrije trap van Sam Pietersen kwam hoog bij de eerste paal. Daar stond een zeer attente Kyan die beheerst de 2-1 binnen kopte. Ook hierna bleef RKDVC de meer aanvallende partij. Drie minuten later was het een voorzet van Goof die bij Damian van Bijnen zou komen. Zijn kopbal werd door Ramon Doomen, doelman van de Oisterwijkenaren, schitterend gered. Maar opnieuw twee minuten later was ook hij kansloos. Bij een snelle uitbraak van RKDVC hield Thijs Lammers het overzicht en legde panklaar af op Brian. De Drunense spits rondde beheerst af en scoorde de 3-1. Hierna ging Trinitas steeds meer druk op het Drunense doel zetten. RKDVC moest nadrukkelijk meer verdedigen Dit speloverwicht leidde tot enkele gevaarlijke aanvallen echter tot echt groot doelgevaar kwam het niet. RKDVC kreeg daarentegen wel een zeer grote doelmogelijkheid. In de 66ste minuut haalde Colin Smits pardoes uit. De Uitstekende doelman wist de bal boven uit de hoek van het doel te tikken. Toch zou de aansluitingstreffer vallen. In de 85ste minuut kwam de bal, na een aanval van Trinitas, hoog voor het DVC doel. Aaron die de bal weg stompte kreeg geheel onverwachts een strafschop tegen. De, overigens goed leidende, scheidsrechter was van mening dat hij hierbij een overtreding had gemaakt. De strafschop werd onberispelijk door Phillip van Overeem omgezet in een treffer, 3-2. Trinitas zette nog wel heel veel druk  naar voren maar kon geen treffer meer waken.
RKDVC heeft dankzij een geweldige inzet de overwinning behaald. Komende week staat om 14:00 uur de uitwedstrijd in en tegen Oosterhout op het programma. Opnieuw een uiterst sterke tegenstander. Immers de ploeg beschikt over technisch zeer vaardige spelers. De DVC-ers weten dan ook dat weer met een goede instelling een goed resultaat tot de mogelijkheden behoort. Van onderschatting kan absoluut geen sprake zijn.