SC Elshout op derde plaats na winst op FC Drunen

22 okt , 16:00 Sport
unnamed
SC Elshout
SC Elshout won zondag met 1-2 bij FC Drunen en staat na deze overwinning op de 3e plaats. Koploper in de 5e klasse C is BZS uit Beusichem, dat won al zijn vijf wedstrijden. RKKSV staat 2e met toen uit vier en de ploeg van Roy Fitters heeft nu tien punten uit vijf ontmoetingen.
Verslag FC Drunen - SC Elshout
 Uit het verleden altijd een beladen wedstrijd volgens een verslaggever van het Brabants Dagblad maar zeker niet zoals hij dit verwoordde over SC Elshout.
SC Elshout trad in de 5e competitieronde aan zonder vier geblesseerde basisspelers en begon niet al te sterk. Het kreeg wel de kans om het eerste doelpunt te maken via een penalty, die werd niet benut. Dit gaf wel de aanzet om beter in het spel te komen, dit werd beloond in de 24e minuut, een mooi opgezette aanval, ingeleid door Luc v.d. Aker, een scherpe voorzet van Gijs de Kort, en Pedro Campos die de 0-1 aantekende. Even later een wat domme overtreding van de verdediging van SC Elshout, een penalty werd gegeven en benut door Sinan Alkan 1-1, wat ook de ruststand was.
Na rust kreeg FC Drunen een paar goede kansen, maar goed keeperswerk van uitblinker Rens de Kruijf voorkwam een achterstand. De twee elftallen waren aan elkaar gewaagd en zo bleef het spannend tot 5 minuten voor tijd, weer was het Pedro Campos die de 1-2 maakte en de wedstrijd wist te beslissen. Mede door een verdienstelijke invalbeurt van twee jeugdspelers Willem Sangers en Niels van Iersel, en een goed leidende scheidsrechter van Dijk werden de 3 punten voor SC Elshout veilig gesteld.