Spanning en sensatie bij AquAmigos Heren 1 en Dames 1

03 apr 2023, 13:40 Sport
img 6423
De dames en de heren van AquAmigos 1 wisten wat er te doen stond het afgelopen weekeinde. Beide teams spelen in de onderste regionen en moesten het opnemen tegen degradatie kandidaat BZC uit Bergambacht. Winnen was dus de beste uitslag en afstand nemen van de degradatie zone.
De heren mochten als eerste aan de slag met de wetenschap dat de eerste wedstrijd tegen BZC werd verloren maar AquAmigos presteerden redelijk de laatste weken dus men ging met vertrouwen de wedstrijd in. De eerste periode verliep rustig, 2 strafworpen, 2 uitzendingen en 2 doelpunten. Tussenstand 2 – 0 in het voordeel van AquAmigos. De 2periode werd door BZC anders aangepast waardoor AquAmigos om moest schakelen naar een ander systeem en dat verliep zeer moeizaam. Tussenstand 3 – 2.
img 6423
In de 3 e
periode wist BZC hoe ze AquAmigos aan moesten pakken en maakte heel slim gebruik van het chaotische spel van AquAmigos. Met 7 uitzendingen kwam AquAmigos nog wel voor met 5 – 3 maar moest de tussenstand aan BZC laten 5 – 6. Het venijn zit vaak in de laatste periode. AquAmigos kwam terug tot 6 - 6 maar direct er na maakt BZC 2 doelpunten. Halverwege deze periode was de tussenstand 6 – 8 in het voordeel van BZC. Door hard werken, en een grote fout van BZC, wist AquAmigos 20 seconden voor tijd terug te komen op 8 – 8. BZC had nog 20 seconden de tijd om de wedstrijd winnen af te sluiten. Met nog 2 seconden te spelen maakte BZV een aanvallende fout en had de keeper een aanvallende positie ingenomen. Het resultaat was dat AquAmigos in die 2 seconden met een afstandsschot van 20 meter de wedstrijd winnen naar zich toe getrokken hadden.
dsc 4792
De dames stonden er misschien wel iets beter voor dan de heren maar moesten er toch hard voor knokken om niet te verliezen. Gedurende de 4 periodes werd er door beide teams hard voor geknokt en dat is terug te zien in de tussen stand. De hoogte punten uit de 1 e
periode waren de 3 uitzendingen waarvan beide ploegen geen voordeel uit wisten te halen, toch scoorde Manon de Hoogt 1 maal, tussenstand 1 – 0.
De 2eperiode begon met een strafworp tegen veroorzaakt door Marit Hendriks de keeper die vervolgens de strafworp ook netje stopte. Verder werd er in de 2eperiode niet meer gescoord. Tussenstand 1 – 0. De 3eperiode was een kopie van de voorgaande periodes met dien verstande dat AquAmigos een toegekende strafworp wist te benutten door Imre Luijpen en BZC een uitzending van AquAmigos positief wist af te sluiten. Mieke Kuijsters wist aan het einde van de 3eperiode ook nog een iets veiligere tussenstand op het bord te krijgen. Tussenstand 3-1.
Het werd spannend, beide ploegen gaven niks toe en wisten met zeer goed verdedigend werd aanvallen van de tegenpartij ongedaan te maken. BZC wist nog een maal te scoren maar AquAmigos gaf verder geen krimp in de verdediging. Eindstand 3 – 2 in het voordeel van AquAmigos.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail