Heusden één steunt extra geld voor lokale omroep HTR

Foto: Heusden één

De meeste partijen lijken best tevreden over wat de Heusdense lokale omroep tot nu toe bracht op radio en tv zo ook Heusden één. Tijdens de raadsvergadering van 21 december j.l. is middels een extra bijdrage tot een totale subsidie van maximaal € 50.000 voor de lokale omroep HTR besloten. Heusden één wil voorop stellen dat zij veel waardering hebben voor HTR met al zijn vrijwilligers.

De afgelopen jaren zijn alle inwoners zo goed mogelijk geïnformeerd omtrent alle maatschappelijke onderwerpen binnen de gemeente Heusden. Vertrouwen in een goede en vernieuwende toekomstvisie, maar die moet er wel snel komen

Maar in de loop der jaren is er veel veranderd op media gebied. Deze ontwikkelingen betekenen dat samenwerking met andere mediapartijen noodzakelijk lijkt. Landelijk wordt er nu ook gestimuleerd om de stap te maken naar een streekomroep. Volgens Heusden één is dit ook de toekomst voor de HTR.

Heusden één was niet tevreden met datgene dat was aangeleverd ter onderbouwing voor de € 50.000. De verhoging van de bijdrage is een tegemoetkoming van de wens van HTR om een professionele organisatie neer te gaan zetten.

Voor Heusden één was het niet duidelijk wat er gaat gebeuren, wat gaan de inwoners van Heusden krijgen voor dit bedrag? En wat is de toekomstvisie van HTR? En Heusden één waas ook niet de enige partij met deze vragen.

Daarom heeft Heusden één om een toezegging gevraagd aan de portefeuillehouder, burgemeester Willemijn van Hees. Een toezegging voor een inhoudelijke uitleg van wat de inwoners van Heusden gaan krijgen voor dit bedrag. Wat wordt de output van HTR? Waar, hoeveel en wat gaan de inwoners horen en zien van HTR? Want dat is waar het echt om draait bij een lokale omroep. En daar hoort ook een toekomstvisie bij.

Gelukkig heeft de portefeuillehouder gehoor gegeven aan deze toezegging. Als Heusden één vinden zij dit een positieve ontwikkeling en hopen zo snel mogelijk meer inzicht te krijgen. In ieder geval heeft de HTR nu nog even wat tijd om de zaken uit te werken. Zodat er het komend jaar een groeiende lokale omroep is die kan latem zien wat er in de gemeente Heusden speelt!

Gezien het vertrouwen in de portefeuillehouder en de HTR als mediapartij heeft Heusden één na deze toezegging ook ingestemd met de extra bijdrage voor de HTR.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen