HTR Radio helpt op wie u gaat stemmen met wekelijks radioprogramma

Foto: HTR Media

De oliebollen zijn nog maar net verteerd of we kijken alweer vooruit naar woensdag 16 maart. Op die dag gaat heel Nederland naar de stembus. De gemeenteraadsverkiezingen staan op de agenda. Ook de Heusdenaren mogen kiezen wie er in de raad van onze gemeente plaatsneemt. De vraag is: Weet u op wie u gaat stemmen? Waar staat de lokale politiek voor en welke partij sluit het best aan bij uw gedachten? HTR Radio helpt, zodat u voor uzelf de juiste keuze kunt maken.

De gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders
Er gebeurt veel op politiek gebied. Niet alleen landelijk, ook in onze eigen gemeente. Hoe mooi is het dat u indirect invloed kunt uitoefenen op bepaalde keuzes die de lokale politiek gaat maken? Er liggen een aantal uitdagende dossiers op de bureaus van het college van Burgemeester en Wethouders (BenW). De gemeenteraad is nodig om bepaalde keuzes te maken die in het belang zijn van alle Heusdenaren. Daarnaast controleert de Raad of het college van Burgemeester en Wethouders dit beleid op de juiste manier uitvoert. De gemeenteraad is een volksvertegenwoordiging en handelt namens alle inwoners van de gemeente Heusden.

‘Ver van mijn bed’ of toch dichtbij?
Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen maakten 18.497 Heusdenaren de gang naar de stembus. Dat komt neer op 53% van alle stemgerechtigden in onze gemeente. Dan rijst automatisch de vraag waarom 47% van alle stemgerechtigden thuis is gebleven. Dat heeft verschillende oorzaken. De meest gehoorde reden om niet te stemmen is dat er veel onduidelijk is waar partijen zich voor inzetten. De gemiddelde Heusdenaar ervaart daardoor de lokale politiek als een ‘ver van mijn bedshow’. Daarmee krijgt de lokale politiek een extra uitdaging om dat gevoel weg te nemen. De inwoners die wél de gang naar de stembus maken weten vaak pas op het laatste moment op wie ze gaan stemmen. De meeste keuzes worden in het stemhokje gemaakt. De keuze valt vaak op iemand die je kent. Een buurtgenoot, iemand met wie je sport, of de persoon die je elke ochtend bij het uitlaten van je hond tegenkomt. Logisch toch, of toch niet? Of is die persoon gewoon aardig en gun je hem of haar je stem?

HTR Radio: Stembureau Heusden
U heeft maar één keer in de vier jaar de mogelijkheid om een keuze te maken wie u mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. En dit jaar heeft u zelfs de keuze uit tien politieke partijen. HTR Radio gaat u helpen in het programma ‘Stembureau Heusden’.
Elke zaterdagochtend, van 15 januari tot en met 12 maart krijgt elke politieke partij twee uur de gelegenheid om u uit te leggen waarom ze uw stem verdienen. Wat hebben ze u, als inwoner van Heusden, te bieden? Niet alleen in de grotere kernen, ook in de kleinere kernen en de buitengebieden van onze prachtige gemeente. Alle belangrijke thema’s komen aan bod. Van landbouw tot cultuur en van verkeer tot aan milieu. Wie weet, in begrijpelijke taal, de juiste snaar te raken?

Tijdens de eerste uitzending, op zaterdag 15 januari van 10.00 uur tot 12.00 uur, is Ronald Heesbeen de eerste gast die aanschuift. Ronald is de voorman van de PvdA die samen met Groen Links de strijd met de overige partijen aangaat. Wilt u weten wat zijn gedachten zijn hoe Heusden leefbaar blijft voor alle inwoners? Stem dan af op HTR Radio via 105,7 FM of via radiokanaal 917 van Ziggo

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen