Debat met politieke partijen wil nog niet vlotten

Foto: HTR Media

Het wil nog niet zo vlotten met één op één debat tussen een aantal lijsttrekkers van de politieke partijen in de gemeente Heusden. Antoine Aarts, lijsttrekker van de nieuwe politieke partij Heusden Verbindt heeft de lijsttrekkers van DMP Heusden, Gemeentebelangen en Heusden één uitgenodigd voor debatten over een aantal actuele zaken die in Heusden spelen of gaan spelen.

Afgelopen week heeft Aarts geprobeerd een eerste stap om beweging te krijgen en inzicht in mogelijke debatten. Zowel DMP Heusden, Gemeentebelangen en Heusden één gaven aan dit niet te willen omdat niemand uitgesloten kan worden. Een fair en eerlijk argument dat vindt ook Aarts. Maar tot zijn grote verbazing doen deze partijen wel mee aan de debatten bij de lokale omroep in Waalwijk, Heusden Verbindt is hier niet voor uitgenodigd. “Dit kan niet waar zijn, juist een nieuwe partij als die van ons met een andere zienswijze op bijv. GOL zou juist een meerwaarde zijn” Laat Aarts weten.

De keuze van Heusden Verbindt om met op Martijn van Esch (DMP Heusden), Alexander van Weert (Heusden één) en Caspar van den Brandt (Gemeentebelangen) om in debat te gaan was volgens Aarts: ,,Het zijn lokale partijen, dus niet gebonden aan standpunten van landelijke partijen. En ze zitten nu in de coalitie.” Partijen als de VVD (coalitie, maar een landelijke partij) en Heusden Transparant (lokale partij maar oppositie) vallen daardoor af. Onderwerpen die wat Aarts betreft aan bod kunnenkomen zijn o.a verkeer, GOL-plannen’, klimaat.

Volgens Aarts zijn er veel te weinig debatten, terwijl er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. De debatten kunnen gehouden worden via YouTube of Facebook.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen