GroenLinks-PvdA richting gemeente Heusden: geen woorden maar daden

Foto: GroenLinks PVDA

De gemeente Heusden hanteert de ronkende slogan ‘Dromen, Doen, Heusden’ en noemt haar ambtenaren MogelijkMakers (met twee keer de hoofdletter -m). GroenLinks-PvdA snapt dat de gemeente dit doet om een positieve grondhouding te creëren die gericht is op wat wel kan in plaats van op wat niet kan. Die houding vinden zij dan ook goed.

Toch vindt de politieke partij de genoemde uitingen wat overdreven, te veel een marketingverhaal. En marketing is het laatste wat een gemeente nodig heeft. In tegenstelling tot politieke partijen hoeft een gemeente geen stemmen te winnen. In tegenstelling tot bedrijven heeft de gemeente geen naamsbekendheid nodig om winst te genereren. En in tegenstelling tot scholen hoeft de gemeente geen positief imago te hebben om extra leerlingen te werven. Kortom: de gemeente hoeft niets te vermarkten en kan daarom zonder marketing.

Inwoners en de bedrijven binnen de grenzen van een gemeente zijn ‘veroordeeld’ tot die gemeente. Dat legt op de schouders van de gemeente de zware verantwoordelijkheid om haar taken zo goed mogelijk uit te voeren. Daarbij hoort het dat mensen soms teleurgesteld worden omdat dingen juist niet mogelijk gemaakt kunnen worden; meestal omdat – overdreven gezegd – de droom van de een de nachtmerrie van de ander kan worden. De gemeente is in dat soort gevallen een scheidsrechter die de wetten en regels toepast. Scheidsrechters in sportwedstrijden noemen zichzelf ook geen MogelijkMaker hoewel zij wel een eerlijke wedstrijd mogelijk maken. Maar moet je je daarop voor laten staan?

Bovendien: als je iemands vertrouwen wilt winnen kun je beter niet steeds zeggen dat je betrouwbaar bent. Je kunt veel beter tonen dat je te vertrouwen bent. Als je wilt laten zien dat je dingen mogelijk maakt kun je dat beter gewoon in de praktijk brengen, dan gaan mensen vanzelf positief over je praten. Daarom ziet GroenLinks-PvdA graag dat de gemeente stopt met wat zij ervaren als ‘borstklopperij’.

Dus gemeente: noem ambtenaren gewoon ambtenaren en schaf die overbodige slogan af. En doe de dingen die zo belangrijk zijn: denk mee maar laat je niet voor karretjes spannen, handel op basis van deskundigheid en wees open en transparant.
Kortom: geen woorden maar daden.

GroenLinks – PvdA Heusden: progressief, sociaal en groen.

https://groenlinks-pvda-heusden.nl/

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen