Aagje is nieuwsgierig naar de politiek in Heusden Aflevering Heusden Verbindt

Foto: Heusden Verbindt

Misschien heb je al eens gehoord van Aagje, die nieuwsgierige meid uit Heusden? In aanloop naar de aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad wil ze meer weten over de politieke partijen in haar gemeente. Natuurlijk gaat Aagje geen stemadviezen geven. Maar misschien helpt ze jou wel een beetje om beeld te krijgen van de politiek in Heusden?

Introductie
Deze week stelt een nieuwe partij zich voor: Heusden Verbindt. Hun invloed is voornamelijk te vinden in wat bindt, zoals het behoud van lokale identiteit. In hun visie is de land- en tuinbouw een belangrijke sector. Ze voelen zich op geen enkel moment geremd of beïnvloed, zoals de landelijke partijen. Als nieuwe partij zullen ze het mogelijk lastig gaan krijgen en ook hebben ze minder middelen. Maar hun doel is om 1 zetel te behalen bij de komende verkiezingen.

Motto en belangrijkste punt
De missie van onze partij is een betere vertaling van de burger in de gemeenteraad door onze innovatie en verander agenda: we willen ons eigen huis op orde! Ons belangrijkste punt is om verkeer uit de kernen te halen. Daarom willen we stoppen met GOL; opsplitsen wat goed is aan GOL en daarop doorpakken. GOL is niet alleen slecht, maar de verkeers- en natuureffecten van GOL zijn dramatisch voor de woonkernen en de natuurgebieden.

Zorg, klimaat en milieu, wonen en veiligheid in het kort
Voor wat betreft de zorg zullen we moeten doorpakken op voldoende capaciteit. En we denken dat de inzet van technologie veel zal gaan helpen de komende jaren. Verder zetten wij in op de functie van buurthuizen, voor zowel jeugdzorg als in strijd tegen de vereenzaming. Daarbij zien wij vitaliteitspleinen, die dienen als een ontmoetingsplaats. Daar kunnen met ondersteuning van lokale sport- en fitnessspecialisten lokale laagdrempelige activiteiten worden georganiseerd.
Wij zien dat openbare ruimte straks op gevaarlijke afstand komt te liggen omdat er een grote toename is van onveilige straten. We willen een echte rondweg met inprikkers zodat de verkeermassa buiten de woonkernen wordt gehouden en niet er dwars doorheen. Als GOL echt kleiner wordt gemaakt, zal er genoeg geld over zijn om achterstallig onderhoud te doen aan de openbare ruimte in onze gemeente.
Wij presenteren “De Groene Vallei”,  een concreet plan om de klimaatdoelen te halen door verminderen van vraag, doorpakken op infrastructuur voor waterstof en aansluiten bij landelijke initiatieven rondom gasleidingnetwerk.
Wat betreft huisvesting moet iedereen kunnen wonen zoals hij/zij dat zelf wil. Het probleem zit niet bij ouderen die ‘te groot’ wonen maar in onvoldoende bouwen en onvoldoende gebruik maken van kansen. Zoals het raadhuis in Drunen, waar appartementen van kunnen worden gemaakt. We vinden het belangrijk dat alle kernen in de gemeente hun identiteit kunnen behouden en leefbaar blijven door buurthuizen open te houden en van voorzieningen te voorzien. We willen procedures aanzienlijk vergemakkelijken voor terugkerende evenementen.

Net als Aagje nieuwsgierig om meer te weten? Lees dan hier verder. Heusden Verbindt

Aagje is heel wat wijzer geworden over Heusden Verbindt. Wat willen jullie nog als laatste toevoegen?
Er zijn wat ons betreft 3 onderwerpen niet aan de orde geweest, maar als we moeten kiezen van jou Aagje, dan is het Vliedberg. Want daar hebben wij een sterke focus op. Wij vinden dat de huidige politiek de Vliedberg volledig links heeft laten liggen met een onvoorstelbare achterstallig onderhoud als gevolg. Dat moet echt worden aangepakt om onvolkomenheden in de (nabije) toekomst te voorkomen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen