Bram en Thom kiezen bewust voor VVD Heusden!

Foto: VVD Heusden

Volgende week is het zover: dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Heusden. Het team van VVD Heusden is voor deze verkiezingen sterker dan ooit. Met maar liefst 25 kandidaten zitten ze vol energie om verder te gaan bouwen aan onze mooie gemeente. Want Heusden is goed, maar kan beter! Vandaag stellen lijsttrekker Thom Blankers uit Nieuwkuijk en Bram Lommers, de nummer twee en huidige fractievoorzitter uit Drunen, zich aan u voor.

Thom woont nog steeds in Nieuwkuijk, het dorp waar hij ook geboren en opgegroeid is. Als hij naast zijn baan als wethouder nog tijd over heeft besteedt hij die graag aan vrijwilligerswerk bij de plaatselijke voetbalclub of bij andere lokalen initiatieven. “Al van jongs af aan zet ik me graag in als vrijwilliger. Waarschijnlijk ook omdat ik daar beter in was dan als voetballer op het veld”, zegt Blankers lachend. Sinds 2017 is de hij Wethouder Werk en Economie bij de gemeente Heusden. “Het geeft heel veel energie dat je maatschappelijke problemen of uitdagingen waar je mede-Heusdenaren mee te maken hebben kunt helpen oplossen. Dat is niet altijd even makkelijk. Gelukkig kunnen we in de afgelopen jaren terugkijken op veel goede resultaten. Zeker op het gebied van economie zijn we steeds meer op weg om tot de top van de Brabantse MKB-gemeenten te gaan behoren”. Als Blankers vooruit gaat kijken heeft hij wel een concrete ambitie: “ik vind het zorgelijk hoe onze woningmarkt zich ontwikkelt. Om voldoende betaalbare huizen voor onze jongeren en senioren te krijgen moeten we als gemeente niet alleen wachten op de plannen van ontwikkelaars, maar moeten we ook zelf actief aan de gang om het bouwen van woningen mogelijk te maken”.

Bram Lommers bewaart fijne herinneringen aan zijn jeugd in Elshout en Nieuwkuijk, maar voelt zich nu alweer jaren thuis in Drunen. In 2018 debuteerde hij in de Heusdense gemeenteraad en al snel groeide hij door naar voorzitter van de Heusdense VVD-fractie. In het dagelijkse leven is Bram actief als bedrijfsleider bij een grote wegenbouwer. “Mijn familie woont verspreid door heel Heusden. Ik heb dus overal mijn voelsprieten en hoor vaak wat er leeft. Het complete VVD-team is trouwens goed geworteld in onze gemeente. Dus we zijn echt lokaal met connecties in de provincie en in Den Haag. Ik denk dat dat de ideale combi is, om het beste voor Heusden te doen”, vertelt de enthousiaste Lommers. De afgelopen jaren was duurzaamheid een hot item in de gemeenteraad. Lommers daarover: “Ook de komende 4 jaar wil ik me weer bezighouden met de verduurzaming van onze gemeente, maar wel op de juiste schaal. Windmolens horen wat ons betreft op zee.  Zeker wanneer we nog niet eens alle mogelijkheden op dak hebben benut. Een van de redenen dat hier nu niet op doorgepakt kan worden is omdat de netcapaciteit dit niet aankan. Laten we daar eerst eens werk van maken”.

Op de vraag waarom VVD Heusden zo sterk is gegroeid, zijn ze beiden duidelijk: “Door niet alleen vlak voor de verkiezingen aan de slag te gaan. Zo laten we ook buiten verkiezingstijd geregeld ons gezicht zien in de verschillende centra en ondernemingen. Door Corona werd dat even onderbroken, maar nu het weer kan daar gaan we daar de komende jaren nóg enthousiaster mee door. Uiteindelijk doen we het natuurlijk allemaal om het beste te kunnen doen voor onze inwoners en ondernemers.”
Benieuwd naar het complete verhaal over hoe de VVD verder wil gaan bouwen aan Heusden? Kijk dan snel op de website Heusden.vvd.nl<http://heusden.vvd.nl/>.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Cookieinstellingen