Nieuwe rijschool In Charge richt zich volledig op elektrische auto’s

Foto: Incharge

In Charge: The Electric Driving Academy. Zo luidt de opdruk op de zijkant van twee splinternieuwe Volkswagen ID.3 voertuigen. In Charge is een rijschool die zich volledig focust op elektrisch rijden en is gevestigd in Drunen. Ik hoor u misschien denken: ‘’In Drunen? Zit daar ook niet een andere rijopleider: Bax Verkeersopleidingen?’’ Dat klopt zeker en de link tussen deze rijscholen is dan ook heel direct. In Charge is namelijk ontstaan uit een langdurige samenwerking tussen Bax Verkeersopleidingen en Van Mossel Automotive Group.

Van Mossel liep namelijk tegen het probleem aan dat nieuwe elektrische autobezitters niet de kennis en kunde bezitten om het maximale rendement uit hun auto te halen, met soms ontevredenheid bij klanten tot gevolg. Er zitten immers een hoop nieuwe snufjes aan elektrische auto’s die lang niet bij iedereen bekend zijn. Zonder accurate kennis van het voertuig is het bijvoorbeeld lastig om de actieradius te halen die door de dealer gecommuniceerd wordt. Om dit op te lossen heeft Bax Verkeersopleidingen in samenwerking met Van Mossel een training ontwikkeld om een nieuwe autobezitter maximaal profijt uit zijn of haar voertuig te laten halen. Dit doen zij door middel van een twee uur durend programma onder leiding van professionele instructeurs.

Uit deze training is vervolgens In Charge ontstaan. Maar trainingen is niet het enige dat In Charge aanbiedt: ook aanstaande weggebruikers kunnen bij de academie terecht voor rijlessen in een elektrische auto. Of als je gewoon eens wilt ervaren hoe het is om in een elektrische auto te rijden is dat ook mogelijk, onder de noemer ‘In Charge Experience’.

Maar waarom richt deze rijschool zich enkel op elektrische voertuigen? Volgens In Charge is elektrisch rijden de nieuwe manier van mobiliteit en kent het vele voordelen: ‘’Allereerst is het beter voor het milieu, aangezien er geen schadelijke uitlaatgassen worden uitgestoten. Daarnaast hebben de voertuigen een lagere gemiddelde kilometerprijs, omdat stroom goedkoper is dan benzine of diesel. Ook is de auto zuiniger, omdat het in staat is om zelf te remmen. Hierdoor wordt via de remmen energie terug gegeven aan de elektromotor om daarmee de accu weer op te laden.’’ laat Jourian Bax weten.

Wil je meer weten over In Charge en elektrisch rijden, kijk dan eens op de website (https://inchargedriving.nl/) of neem contact op via mail of telefoon (085-202 0122) .

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen