Blog wethouder Martijn van Esch: Midtermreview

Foto: Gemeente Heusden

Wethouder Martijn van Esch heeft een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin hij vertelt over zijn werk als wethouder. Deze blog verschijnt op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Wethouder Martijn van Esch is o.a. verantwoordelijk voor de financiën en economische zaken van de gemeente Heusden.

Beste Heusdenaren,

In 2022 begonnen we als college aan de uitvoering van het coalitieprogramma 2022-2026 ‘Heusden Nu en Straks’. In het coalitieprogramma staat wat de coalitiepartijen DMP Heusden, Gemeentebelangen en VVD in deze vier jaar voor Heusden willen bereiken. We zijn als college enthousiast aan de slag gegaan met de 159 punten in het coalitieprogramma. We zijn nu halverwege de bestuursperiode en dat is hét moment om te kijken waar we staan. We hebben dit met onze gemeenteraad besproken tijdens een openbare bijeenkomst op 13 juni.

Kinderen
Net als in 2022 met het coalitieprogramma hebben we van de stand van zaken halverwege een kinderversie gemaakt. Die hebben we op 13 juni met onze jeugdburgemeesters en een groep kinderen besproken tijdens een ‘pizzasessie’ op het gemeentehuis in Vlijmen. Dat vinden we belangrijk, omdat we niet alleen bezig zijn met ‘nu’ maar ook met ‘straks’. De keuzes die we nu maken, zijn straks de erfenis die we achterlaten voor onze kinderen. Ik ben er trots op dat we bijna alle punten van de kinderen uit 2022 al hebben uitgevoerd.

De eerste keer
Dit is de eerste ‘midterm review’ ooit tijdens een bestuursperiode in de geschiedenis van de gemeente Heusden. Het college kijkt waar het staat na de eerste twee jaar van de periode 2022-2026. Natuurlijk zijn we nog niet klaar, we zijn pas halverwege. Maar met veruit de meeste punten uit het coalitieprogramma zijn we waar we halverwege hoopten te zijn.
We hebben onze financiën op orde. Helaas maakt het Rijk het ons daar de komende jaren wel moeilijk. We zien financieel uitdagende tijden op ons afkomen en we willen verstandig vooruit. We zijn nu al aan het schakelen om die uitdagingen goed het hoofd te bieden.

Economie en sport
Met de economische visie ‘Samen. Werken. Heusden.’  ondersteunen we onze ondernemers. We werken aan levendige centra, toekomstbestendige bedrijventerreinen, beleefbare vrijetijdseconomie, een vitaal buitengebied en een actieve arbeidsmarkt.
Op het gebied van sport hebben we in Heusden een hoog voorzieningenniveau en we werken er hard aan dat zo te houden. Nieuwe of opgeknapte sportvelden bij verschillende verenigingen, led-verlichting bij sportaccomodaties en meewerken aan nieuwe padelbanen zijn enkele voorbeelden van wat we als gemeente hebben gedaan om te zorgen voor goede en voldoende sportvoorzieningen voor onze inwoners.

Verstandig vooruit met energieneutraal maken gemeentelijke voorzieningen
We wilden in 2030 alle gemeentelijke voorzieningen energieneutraal hebben. Dat gaat hem helaas niet worden. We werken eraan en gaan vooruit. Maar we realiseren ons dat het te duur zou worden om alle gemeentelijke voorzieningen in 2030 energieneutraal te hebben. We gaan vooruit, maar ook hier doen we dat verstandig.

Onze burgemeester schreef 17 juni de eerste blog over de ‘midterm review’. Dit is de tweede en hierna schrijven ook de andere wethouders er een blog over. Met de makkelijk te lezen publieksversie, en de openbare bijeenkomst met de gemeenteraad willen we u met deze blogs meenemen. Zo krijgt u niet alleen aan het eind van de bestuursperiode, maar ook halverwege beeld bij wat we als college doen en hoe dat gaat.

Wij werken in elk geval hard door voor Heusden, nu en straks!

Martijn van Esch
Wethouder financiën, economie en sport

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen