Lancering van de spreekwoordenroute Heusden Vesting

Met veel trots kondigen wij de officiële lancering aan van de nieuwe wandelroute, ‘Spreekwoordenroute Heusden’. Deze 2,6 kilometer lange route is speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar en biedt een leerzame en avontuurlijke manier om de vestingstad Heusden te ontdekken.

De lancering vond plaats op dinsdag 2 juli om 15.30 uur bij het Toeristisch Informatiepunt in Heusden. Thom Blankers, Wethouder Recreatie & Toerisme, ontving het eerste exemplaar van de Spreekwoordenroute uit handen van de kinderen die op de omslag van het routeboekje staan, samen met Aileen Kok, directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat.

Het gratis routeboekje, verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt (Pelsestraat 17), bevat een plattegrond van de vestingstad met de route en diverse leuke en uitdagende opdrachten. Door de opdrachten op te lossen, kunnen kinderen uiteindelijk een echte kluis kraken! Naast de speelse opdrachten staat het boekje vol met interessante tips en weetjes voor kinderen, ouders, grootouders en verzorgers. Het educatieve element van de route benadrukt het gebruik van spreekwoorden in de Nederlandse taal.

Met de zomervakantie slechts drie dagen na de lancering is deze activiteit een perfecte vakantietip. De route is ook ideaal voor een (gratis) kinderfeestje, waarbij kinderen op een leuke en leerzame manier door de vestingstad kunnen wandelen.

De Spreekwoordenroute Heusden is ontwikkeld door Studio Spreekwoord in opdracht van de Gemeente Heusden, in samenwerking met RBT De Langstraat, Bibliotheek Heusden en lokale ondernemers. Het is de derde Spreekwoordenroute, na eerdere succesvolle lanceringen in Waalwijk en Kaatsheuvel. Elke route bevat unieke spreekwoorden, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Wethouder Thom Blankers ging na de opening met de genodigden en de kinderen op pad en deelde zijn enthousiasme over de vele spreekwoorden die hij tijdens de route tegenkwam. Hij prees het initiatief en noemde het “de kers op de taart waar we met z’n allen van gesmuld hebben.”

De Spreekwoordenroute Heusden biedt een geweldige mogelijkheid voor gezinnen om samen op een interactieve en educatieve manier de vestingstad te verkennen. Haal je gratis exemplaar van het routeboekje op en begin aan dit leuke avontuur. Wandel ze allemaal en ontdek de rijkdom van Nederlandse spreekwoorden in een prachtige omgeving!

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen