Blog wethouder bouwen, wonen en buitengebied Johan Meesters

Foto: Gemeente Heusden

Wethouder Johan Meesters heeft een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin hij vertelt over zijn werk als wethouder. Deze blog verschijnt op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. 

Beste Heusdenaren,
In 2022 begonnen we met het college met de uitvoering van het coalitieprogramma 2022-2026 ‘Heusden Nu en Straks’. Dé ambitie was ‘bouwen, bouwen, bouwen’. Dat is twee jaar later niet veranderd.

Nieuwe woningen
We hebben de afgelopen twee jaar keihard gewerkt aan passende woonruimte voor alle Heusdenaren. We hebben mogelijk gemaakt dat er veel nieuwe woningen gebouwd zijn. Verder hebben we voor ongeveer 1300 nieuwe woningen de eerste besluiten genomen. Want we bouwen als gemeente niet zelf, maar we creëren de omstandigheden om te bouwen. Willen we in de toekomst blijven bouwen, dan moeten we nu harde plancapaciteit realiseren.

Helaas helpen de stikstofproblemen, gestegen prijzen, de komst van de Omgevingswet en soms ook juridische procedures ons niet mee. Bovenop het aantal nieuwe woningen die we in het woningbouwprogramma hebben staan, wilden we 250 extra woningen mogelijk maken. Dat blijkt door deze omstandigheden lastig te zijn. We gaan de komende twee jaar door met wat we de afgelopen twee jaar deden: alles doen wat in onze macht ligt om te zorgen voor passende woonruimte voor alle Heusdenaren.

Betere openbare ruimte
Verder hebben we hard gewerkt aan de kwaliteit van de openbare ruimte. Daar hebben we flink veel geld in gestoken. Achterstallig onderhoud is grotendeels weggewerkt, maar er blijft nog flink wat werk aan de winkel. Hiervoor hebben we een aantal beleidsstukken (wegen, groen, water etc.) vastgesteld en een (integraal) Meerjaren Uitvoeringsprogramma beheer Openbare Ruimte (MUPOR) opgesteld. Verder blijven we de openbare ruimte inspecteren om op het gewenste kwaliteitsniveau te kunnen sturen.

Johan Meesters
Wethouder bouwen, wonen en buitengebied

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen