AFS zoekt 8 gastgezinnen in Brabant!

Foto:

Zomaar ineens een zoon/broer of dochter/zus erbij? En dan ook nog één die uit een ver land komt zoals Brazilië, Chili of Thailand? Iemand die van jou Nederlands leert, voor het eerst hagelslag proeft en misschien nog nooit geschaatst of sneeuw gezien heeft? En van wie jij woordjes in een vreemde taal kunt leren, die hapjes maakt die jij nog nooit geproefd hebt en allerlei dingen die voor jou doodnormaal zijn heel bijzonder vindt?

Dat kan, als jouw gezin gastgezin wil worden.

Ieder jaar komen er jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud naar Nederland, om hier een paar maanden of een heel schooljaar te wonen. Ze gaan naar een gewone school en moeten dus snel Nederlands leren om de lessen te begrijpen. Maar de familie bij wie ze gaan wonen, is minstens zo belangrijk! In het begin lijkt het misschien een gezellig logeerpartijtje, maar al gauw wordt deze broer of zus een gewoon familielid. Iemand die mee moet helpen de afwas te doen, zijn of haar kamer opruimen en met wie je gezellig dingen samen doet, maar waar je ook ruzie mee maakt. Net als een gewone broer of zus.
Het bijzondere is dat hij of zij veel leert van het wonen in een vreemd land. Dingen gaan vaak heel anders dan thuis: het eten smaakt anders, in Nederland ga je op de fiets naar school (óók als het regent!), vier je Sinterklaas en het is heel normaal dat kinderen voor hun eigen mening uitkomen. Maar ook voor jou en je familie valt er veel te leren van iemand uit een ander land en een andere cultuur: waarom geven wij de kaasboer een hand in plaats van een knuffel, hebben we altijd een volle agenda en eten we tussen de middag geen warm eten?
Het enige dat echt jammer is, is dat zo’n dochter of zoon na een jaar weer naar huis gaat. Maar… vaak houden het gezin en het gastkind contact met elkaar. Sommige gezinnen gaan hem of haar opzoeken in het eigen land, of de broer of zus komt (soms met zijn eigen gezin) nog een keer terug naar Nederland.
Iedereen is anders en daarom zoeken wij allerlei soorten gastgezinnen: gezinnen met tieners, één-oudergezinnen, stellen van wie de kinderen al het huis uit zijn, maar ook gezinnen met jonge kinderen.
Er komen eind augustus 70 AFS’ers naar Nederland, waarvan 8 naar Brabant. Cherry die graag sport en zwemt. Zij groeit in Hong. Of de Indonesische Gede die geïnteresseerd is in kanoën en het leren van talen. Of misschien passen de voetballende Kyokho uit Japan wel in uw gezin. We kijken graag samen met u wie het beste zou passen!
Wilt u meer weten over gastgezin worden voor één van de vele enthousiaste jongeren die in augustus het avontuur aangaan, kijk dan voor meer informatie op www.afs.nl, stuur een mail naar [email protected] /of neem telefonisch contact op met ons kantoor via 0297-214076
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen