Ontvoerde Ronald Maurits in Drunen weer vrijgelaten

Foto: Opsporing Verzocht

De man die vrijdag in Nunspeet onder dwang werd meegenomen, is dezelfde dag in de omgeving van Drunen vrijgelaten. Waar precies, dat onderzoekt de politie nog.

Op vrijdag 2 december 2016 werd een 53-jarige inwoner van Doornspijk omstreeks 10.30 uur in een auto gedwongen en meegenomen door drie mannen vanaf de Oenenburgweg in Nunspeet.

Een buurtbewoner filmde de ontvoerders. Ze droegen bivakmutsen. Hun slachtoffer wordt met vastgebonden handen in een BMW gezet. Zijn eigen Mercedes staat daarvoor. Uiteindelijk stappen de drie ontvoerders in een Mercedesbus, een zwarte BMW en de auto van het slachtoffer. Na een half uur wordt de Mercedesbus leeg teruggevonden op een carpoolplaats aan de Eperweg bij Nunspeet.

Slachtoffer terecht
Urenlang was het 53-jarige slachtoffer van de radar, tot hij om 21.00 uur lopend weer bij zijn huis in Doornspijk terugkwam. Omdat de daders nog niet aangehouden zijn, wil de politie voor de veiligheid van het slachtoffer niet te veel kwijt over wat er in die tussentijd met hem gebeurd is. Wel kan gezegd worden dat hij bedreigd is.

Bron: Opsporing Verzocht

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen