RKC Waalwijk speelt gelijk tegen FC Emmen

RKC Waalwijk heeft de eerste thuiswedstrijd van 2017 met een gelijkspel afgesloten. De Geelblauwen creëerden een veelvoud aan kansen, maar slaagden er niet in om het net te vinden. Uiteindelijk werd er alsnog een punt gepakt door de ploeg van Peter van den Berg dankzij een benutte penalty van Pieter Langedijk.

Na vijf minuten kregen de bezoekers de eerste mogelijkheid. Na een lange voorzet van Peters kwam de bal bij Bakker. De middenvelder nam de bal bij de tweede paal ineens op de slof, zijn inzet ging net naast de kruising. Emmen was in de openingsfase ook de ploeg die het meest het initiatief toonde, al kwamen hier verder geen grote kansen uit. De eerste serieuze kans voor  RKC kwam na een klein kwartier, toen een volley van Moussa Sanoh een metertje over ging.

In de achttiende minuut was het oppassen geblazen voor RKC. Bakker mocht ongehinderd opstomen en zette Peters vanaf de zijkant van het doel voor de keeper. Williams redde echter bekwaam. Ruim een minuut later was het toch raak: een lage voorzet vanaf de zijkant werd bij de eerste paal binnen getikt door spits Cas Peters. De Geelblauwen waren even van slag door deze tegentreffer. Via Daan Rienstra was RKC dicht bij de gelijkmaker, zijn vrije trap vanaf ongeveer twintig meter ging net over. Ook Pieter Langedijk nam het Drentse doel onder vuur; zijn inzet belandde in het zijnet.

Vlak voor rust kreeg RKC twee reuzekansen. Mark Engberink en Johan Voskamp combineerden aardig door de Emmen-defensie en uiteindelijk kon die laatste vanaf randje ‘16’ uithalen, helaas schoot hij iets te zacht. In de blessuretijd van de eerste helft leek Gigli Ndefe alsnog de 1-1 te maken, maar hij tikte de bal op de paal en zag de rebound van Steef Nieuwendaal van de lijn gehaald worden. Daardoor gingen de Geelblauwen met een achterstand de kleedkamer in.

In de tweede helft zetten de Waalwijkers haar opponent meer en meer onder druk. Toch was het eerste kansje voor de bezoekers. Na een steekpassje van Krohne wilde Peters onze Nieuw-Zeelandse goalie voorbij, maar de doelman (die donderdag nog zijn 33ste verjaardag vierde) dwong de spits genoeg naar de buitenkant en voorkwam daarmee een gevaarlijke situatie. Daarna kreeg RKC een dot van een kans. Helaas kopte Voskamp de bal op Sietsma, waarna de rebound te moeilijk was voor Serginho Greene.

De druk op het Drentse doel werd verhoogd en RKC ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Na zestig minuten legden de mannen van Peter van den Berg een zeer behoorlijke aanval op de mat, helaas kopte Voskamp een voorzet van Langedijk een meter naast. In de 68ste minuut kreeg opnieuw Voskamp dé kans om beide teams in evenwicht te brengen. na een misverstand in de defensie was hij de uitgekomen Sietsma voorbij, maar zijn te zachte schot werd van de doellijn gehaald.

RKC gaf niet op en hield geloof in een resultaat. Een kwartier voor tijd leek het dan toch 1-1 te worden, maar de ingevallen Fred Benson kopte op de paal. Ook een voorzet van Rienstra op Voskamp zorgde voor doelgevaar, echter ging diens kopbal over het doel. Het lange wachten werd echter alsnog beloond: na 83 minuten werd Benson onderuit gehaald door Lima in het strafschopgebied. De verdediger kreeg daarmee zijn tweede gele kaart en Langedijk benutte de penalty gelukkig koelbloedig: 1-1.

Met een mannetje meer geloofde RKC nog in een driepunter en amper twee minuten na de gelijkmaker was Evander Sno zéér dicht bij de voorsprong voor de Geelblauwen. Zijn mooie afstandsschot verdween helaas net naast de paal. Ook bij het ingaan van de extra tijd was de formatie van Van den Berg kansrijk, maar Benson kopte een voorzet van Langedijk net over. Ondanks enkele dreigende momenten wisten de Waalwijkers geen opening meer te vinden in de Drentse muur. Daardoor bleef het 1-1, gezien de verhoudingen op het veld had RKC meer verdiend, maar omdat de gelijkmaker in een betrekkelijk laat stadium viel, hadden de boys vrede met de eindstand.