Twee nieuwe, korte cursussen van het Creatief Centrum Heusden: kalligrafie en creatief schrijven

Foto: Pixabay

Om het seizoen af te sluiten komt het CCH nog met twee nieuwe, korte cursussen. Cursussen van 4 of 5 bijeenkomsten op de zolder van de Senioren Sociëteit aan de Demer in Heusden. De Heusdenpas kan hier worden gebruikt. Bij voldoende belangstelling kunnen beide workshops na de zomer doorgaan voor gevorderden. Evenals de cursussen fotografie en schilderen. Inschrijven via: [email protected]

Kalligrafie: de romaanse minuskel
Heb je altijd al willen leren hoe je met pen of kwast prachtige letters kunt vormgeven? Stap dan in de wereld van de kalligrafie!

Joost Nijssen neemt je gedurende vijf avonden mee in de romaanse minuskel, gebaseerd op de Foundational Hand van Edward Johnston. We starten met de basisvormen van dit schrift en eindigen de cursus met een eigen werkje op mooi papier. Ondertussen neemt Joost je mee in de achtergrond van deze schrijfstijl en toont hij voorbeelden van meesters in de kalligrafie. Minuskels zijn in de spreektaal beter bekend als ‘kleine letters’, maar ook de kapitalen (hoofdletters) zullen aan bod komen. Deze cursus is opgezet voor absolute beginners die een solide fundament willen leggen in de kunst van het schrijven, maar ook al meer geoefende kalligrafen zijn van harte welkom!

De cursus zal plaatsvinden op vijf maandagavonden gedurende de maanden april en mei. Exacte datums en tijden moeten nog worden bepaald. De ruimte van het Creatief Centrum aan de Demer in Heusden biedt plaats aan maximaal acht cursisten. Wacht dus niet te lang met inschrijven. De kosten bedragen € 60,-. Daarnaast zul je ongeveer € 40,- aan materiaal nodig hebben.  Joost Nijssen is al zo’n 10 jaar een gepassioneerd kalligraaf en letterontwerper, en deelt zijn kennis en kunde graag met anderen. Kortom, ontdek de vreugde en voldoening die kalligrafie te bieden heeft en schrijf je vandaag nog in!

Basiscursus creatief schrijven
In deze cursus moedigen inspirerende schrijfoefeningen aan tot schrijven vanuit de eigen fantasie. De fictieve teksten die uit de verbeelding ontstaan, groeien uit tot een verhaal, of beschouwende tekst. Een verhaal bouwen we op langs personages, plotontwikkeling, spanningsboog en ontknoping, m.b.v. diverse verteltechnieken. Je leert beeldend en zintuiglijk schrijven en ‘spannend’ schrijven. We geven aandacht aan je eigen leefomgeving, die gaan we effectief inzetten als couleur locale. Het decor waartegen jouw verhaal zich afspeelt.

We besteden ook aandacht aan het reviseren. Schriftelijke feedback op tussentijdse schrijfopdrachten helpt je het schrijven verder te ontwikkelen. Deze opdrachten variëren in moeilijkheid, al naar gelang je eigen schrijfervaring. Het plezier in schrijven staat voorop in deze cursus voor beginnende schrijvers èn voor gevorderden.

Vier bijeenkomsten van elk twee-en-een-half uur, eenmaal per twee weken.
Dagdeel en tijd: Woensdagochtend, van 9.30 uur tot 12.00 uur. De kosten voor deze vier ochtenden bedragen 60 euro Data:  10/4,   24/4,   8/5,   22/5.
Karakter & plot, Ruimte & tijd, Dialogen & scènes bouwen, Concreet en beeldend schrijven.

Docente: Annemieke Elfers-Wijffels, andragoge, docente Nederlands en schrijfcoach. (https://www.schrijvenisvanmij.nl)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen