Workshop Bloemen Schilderen bij De Ark in Haarsteeg

Foto: Ark

Het voorjaar komt eraan en de natuur barst los! ArtCentrum De Ark heeft voormalig leraar aan de Helicon-opleidingen (Groenschool) Leo van den Hoven bereid gevonden om samen met kunstenaar Suzanne van Hal een driedelige workshop Bloemen Schilderen te geven.

Op 3 maandagavonden -van 19.00 tot 22.00 uur- leert Van den Hoven de deelnemers kijken naar de vormen, kleuren, afmetingen, verhoudingen en typisch specifieke kenmerken en details van bloemen. “Een bloem kun je vanuit verschillende posities tekenen en schilderen: van onderuit (kikkerstand), van bovenop (vogelperspectief) of vanaf de zijkant. Leren kijken naar bloemen, daarover ga ik onder andere vertellen. Bloeiende bloemen zijn prachtig, maar ook uitgebloeide. En bijvoorbeeld een mooie rozentak met doornen of een stamper zijn dankbare objecten, ze zijn allemaal verschillend en dat maakt het zo divers. Je kunt bloemen in een meetkundig figuur plaatsen en dan zie je heel goed de verschillende vormen, zoals kegel, driehoek of diagonaal. In een paar lijnen is uit te drukken om welk type bloem het gaat”, aldus deze vakman.

Hij is van plan om zijn verhaal de eerste keer (8 april) te starten met een (veld)boeket bloemen in de schijnwerper, waarna Suzanne van Hal de deelnemers begeleidt met de opzet en vervolgens uitwerking van hun ideeën. En dat kan uiteenlopen van het schilderen van een orchidee, een vaas tulpen tot een enkel frivool blauw druifje. En ook Van den Hoven blijft in beeld bij de 2 volgende schilderavonden en geeft advies over betekenis, soorten, vormen en bloeiwijze die onder de deskundige leiding van Van Hal vertaald worden op het doek.

De kosten voor deze driedelige workshop bedragen € 37,50. Het is bedoeling dat belangstellenden zelf hun materiaal, zoals acrylverf, doek, zachte penselen die in een punt uitlopen en een schetspotlood (4b) meebrengen. De workshop vindt plaats in De Ark aan de Ambrosiushof 44 in Haarsteeg, op de achtereenvolgende maandagen: 8, 15 en 22 april. Voor meer informatie en/of deelname kun je mailen naar  [email protected]. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reageer snel, want vol=vol.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

 

.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen