Heusden gaat voor een permanente PumpTrack

Foto: Stefan Tedjakusuma

De groepen zeven en acht van vijf basisscholen in de gemeente Heusden maakten tijdens de Koningsdagspelen op sportpark De Heuvelen kennis met een – tijdelijke – pumptrackbaan. Het is de bedoeling dat daar zo’n speciale fietsbaan wordt gerealiseerd.

De gemeenschap in Nieuwkuijk is bezig met het realiseren van een spannende toevoeging aan de buurt: een pumptrack. De groepen zeven en acht van vijf basisscholen in de gemeente Heusden maakten tijdens de Koningsdagspelen op sportpark De Heuvelen kennis met een tijdelijke -pumptrackbaan

Maar wat is een pumptrack eigenlijk?
Een pumptrack is een uitdagende baan speciaal ontworpen voor fietsen, skateboarden en steppen. Het unieke aan een pumptrack is dat je er zonder te trappen overheen kunt rijden door je lichaamsgewicht te gebruiken om snelheid te maken in de bochten en op de heuvels. Het is een geweldige manier om je vaardigheden te verbeteren en plezier te hebben in de buitenlucht.

Maar het pumptrack initiatief doet meer dan alleen zorgen voor sport en plezier. Het versterkt ook de banden in Nieuwkuijk. Door gezamenlijk aan dit project te werken, verbindt men buurtbewoners en creëren ze een gevoel van gemeenschap. Het is een kans voor jong en oud om samen te komen, actief te zijn en nieuwe vriendschappen te sluiten.

En dat is nog niet alles! Zodra de pumptrack er ligt, biedt dit ook de mogelijkheid om lokale wedstrijden te houden. Wedstrijden op pumptracks zijn momenteel erg in trend en bieden een leuke en uitdagende manier om de vaardigheden van lokale talenten te tonen en de gemeenschap nog dichter bij elkaar te brengen. Of je nu een BMX-er of skateboarder bent, of je gewoon op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. De nieuwe pumptrackbaan in Nieuwkuijk biedt voor ieder wat wils.

Hoewel de pumptrack er nog niet ligt, is men hard aan het werk om dit samen met de gemeente te realiseren. Echter, zoals bij elk ambitieus project, zijn er uitdagingen die overwonnen moeten worden. Op dit moment is er nog een begrotingsgat van ongeveer €50.000 dat gedicht moet worden. Dit bedrag hoopt men op te halen via fondsen, donaties of sponsoring van bedrijven.

Afgelopen Koningsspelen hebben vijf basisscholen al een voorproefje kunnen krijgen van de pumptrack. Een tijdelijke opstelling werd voor één dag opgezet, waar kinderen konden genieten van de sensatie van het pumptracken. De positieve reacties van zowel kinderen als ouders benadrukken de behoefte aan een permanente pumptrack in onze buurt.

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen of wil je meehelpen met de fondsenwerving? Dat kan. Neem contact met via e-mail: [email protected] of volg de voortgang op onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/PumptrackHeusden/.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen