Frankrijk favoriete vakantieland voor Nederlandse hondeneigenaren

Foto: Interhome

Wat als je dit jaar besluit om niet alleen je koffer, maar ook je huisdier mee te nemen naar een zonnige bestemming? In Frankrijk heb je de grootste kans om Nederlandse baasjes met hun hond tegen te komen. Frankrijk is namelijk het populairste vakantieland onder Nederlanders die hun hond meenemen op vakantie. Dit blijkt uit onderzoek van Interhome.

De aanbieder van vakantiewoningen maakte een analyse van het vakantiegedrag van Nederlanders die met hun huisdier op vakantie gaan. Uit de zoekgegevens van Google blijkt dat de meeste Nederlanders, die met hun dierenvriend op vakantie willen, dit doen met hun hond. De zoekopdracht ‘vakantie met hond’ kent gemiddeld 5.400 zoekopdrachten per maand.
Frankrijk viervoeter-favoriet
Uit de interne data van Interhome blijkt dat Frankrijk bovenaan de lijst staat als favoriete vakantiebestemming voor Nederlanders die hun hond meenemen. Hieronder vind je de vijf populairste landen waar Nederlanders samen met hun hond van een welverdiende vakantie genieten:
1. Frankrijk
2. Italië
3. Oostenrijk
4. Duitsland
5. Zwitserland
Op vakantie met je hond
Wanneer je gek bent op bijvoorbeeld je hond is het natuurlijk geweldig als je jouw viervoeter gewoon met je mee kunt nemen op reis. Je huisdier meenemen op vakantie vergt alleen net wat extra aandacht, aldus hondengedragscoach Jorine Harry. “Jij kunt het wel een goed idee vinden, maar het is belangrijk om te overwegen of het voor de hond ook waarde heeft om mee te gaan. Wanneer je van plan bent om lange tochten te gaan maken is het belangrijk dat de hond fit genoeg is. De intensiteit van de reis is ook belangrijk om in je overweging mee te nemen. Ben je bijvoorbeeld van plan om met de auto naar de Ardennen te gaan, dan is dit veel minder intensief voor je hond dan een vakantie met het vliegtuig. En ga je naar een warm land, houd er dan rekening mee dat je op de warmste momenten niet op pad kunt gaan met de hond.”
Populaire vakantiemaanden
En laten die (vaak) warme zomermaanden nu net populair zijn voor Nederlanders om met hun hond op vakantie te gaan. Uit interne data van Interhome blijkt dat, gekeken naar de boekingen gemaakt in de afgelopen twaalf maanden, de maand juli dit jaar favoriet is om met een huisdier op vakantie te gaan. Op plek twee staat de maand juni, gevolgd door augustus.
“Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is: kan de hond altijd mee? Overdag over asfalt of een heet strand lopen kan niet omdat dit voor de pootjes van de hond te warm is”, aldus Harry. “Ga dus goed na of je het voor je hond comfortabel kunt houden, bijvoorbeeld door koele plekken op te zoeken tijdens je vakantie.
Verder is het belangrijk om de eerste dagen na aankomst wat extra tijd en aandacht voor de hond te hebben en hem vooral ruimte geven om tot rust te komen en niet meteen allerlei uitjes te willen doen. En het is slim om wat herkenbare spullen mee te nemen zoals het eigen speeltje of mand. Zo creëer je toch een stukje thuis”, besluit Harry.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen