Seniorenschool Heusden is een weekje naar Willebadessen, Duitsland (dag 5)

Ieder jaar organiseert de Seniorenschool Heusden een meerdaagse busreis voor 55+-ers.  Dit jaar ging de reis naar Willebadessen, een klein stadje in (Noordrijn-Westfalen). Heusden.Nieuws doet dagelijks verslag van deze reis en vandaag dag 5.

Dag 5
De vijfde dag was een dagtrip gepland naar Bad Pyrmont en Hamelen. Er was een andere bus geregeld en om 10.00 uur vertrokken we naar Bad Pyrmont. We begonnen met een ‘Lang zal ze leven’ voor Annette die vandaag jarig was.

Bad Pyrmont is een bekend kuuroord en met Nederland verbonden door koningin Emma, de tweede echtgenote van koning Willem III. Het kuurpark heeft een mooie tuin, waar palmen en subtropische planten groeien.

Het Kurhaus ‘Der Hyllige Born’ is een prachtig en beeldbepalend gebouw met een grote koepel met koperen dak en hoge gewelven aan de binnenkant. Binnen waren er winkeltjes, galerieën en terrasjes. In ‘Der Hyllige Born’ zijn verschillende tappunten waar je het water dat uit de bron komt borrelen gratis kunt proeven. We kwamen tijd tekort om alles te bekijken. Met de bus reden we langs Schloss Pyrmont, een kasteel uit de 16e eeuw waarin tegenwoordig een museum is gevestigd.

Om 12.30 uur gingen we naar Hamelen, de stad die bekend werd van het volksverhaal over de Rattenvanger die in de dertiende eeuw in dienst werd genomen om de stad van een rattenplaag te ontdoen. Dat lukte wonderwel maar toen de burgemeester hem niet wilde betalen nam de man wraak en lokte 130 kinderen mee. Het volksverhaal over deze massale kinderverdwijning in de 13e eeuw is vooral bekend geworden door de gebroeders Grimm opgetekende versie.

In Hamelen bekeken eerst een park waar het zelf meegebracht lunchpakketje kon worden genuttigd. Het was warm en even op een bankje in de schaduw zitten was aangenaam.

Het centrum was vlakbij en konden we bereiken via een voetgangerstunnel. In de stad was genoeg te zien en in de bekende straat van de rattenvanger wijzen geschilderde ratten de weg. Er waren veel gezellige terrasjes maar tijdens ons drankje moesten we snel naar binnen voor een flinke onweersbui.

Terug in Willebadessen kon men ‘s avonds genieten van livemuziek of gewoon lekker buiten zitten. Het was een geslaagde dag!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen