Drunens Wandelfestival 2024, een roze lint van Hoop en Solidariteit

Onder schitterende weersomstandigheden en te midden van de serene bossen, vond de jaarlijkse editie van het Drunens Wandelfestival (DWF) plaats. Met een recordaantal van meer dan 1000 enthousiaste wandelaars en een indrukwekkend eindbedrag van € 46.365,-, werd deze editie een groot succes.

Wethouder Jeroen van den Bosch was alleen niet aanwezig om een openingswoordje te doen en het startschot te geven voor deze #drunenswandelfestivl. Maar liep deze jaarlijkse wandeling waarbij de opbrengst bestemd is voor Pink Ribbon mee. Mooie wandelroutes waarbij hij na 25 km toch wel het gevoel van een behoorlijke inspanning had. Maar ook tijd voor bezinning en goede gesprekken, want over kanker mag je praten. Dat was dit niet alleen fijn, maar hij vond ook dat dit  helend kon werken en was blij dat hij dit  het afgelopen jaar ook mogen ervaren!

Een bijzonder onderdeel van de wandeling was wederom de “Laan der Bezinning”. Deze laan, gevuld met inspirerende citaten van de deelnemers zelf, bracht een moment van rust en reflectie. Veel wandelaars werden stil en sprakeloos van de krachtige woorden die hier tentoongesteld werden. De laan bood een emotioneel rustpunt en benadrukte de saamhorigheid en de diepere betekenis van de wandeling.

De inzet en steun van de wandelaars, vrijwilligers en sponsoren resulteerde in een prachtig eindbedrag. Dennis Münninghoff had de eer om namens het DWF de cheque uit te reiken aan Pink Ribbon NL. De deelnemers vormden een indrukwekkend roze lint door Drunen en de omliggende gebieden, wat een krachtig symbool was voor de strijd tegen borstkanker en een bemoediging voor de getroffenen.

De organisatie van het Drunens Wandelfestival is trots en dankbaar voor de massale opkomst en de bijdragen die deze editie tot een succes maakten. Elke stap die werd gezet, elke donatie die werd gedaan, en elke vrijwilliger die hielp, droeg bij aan het uiteindelijke doel: het steunen van Pink Ribbon en het bieden van hoop.

De sfeer was niet alleen gevuld met sportiviteit, maar ook met gemeenschapszin en medeleven. Het heerlijke wandelweer droeg bij aan de positieve energie en maakte de tocht aangenaam en memorabel. Het evenement bewees opnieuw dat samenkomen voor een gemeenschappelijk doel krachtige resultaten kan opleveren.

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde editie en hoopt deze traditie de komende jaren voort te zetten met nog meer betrokkenheid en steun vanuit de gemeenschap.

 

 

Fotograaf Roland van Riel maakte een mooie impressie van deze mooie dag voor Heusden Nieuws.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen