Seniorenschool Heusden is een weekje naar Willebadessen, Duitsland (dag 6)

Foto: Seniorenschool Heusden

Ieder jaar organiseert de Seniorenschool Heusden een meerdaagse busreis voor 55+-ers.  Dit jaar ging de reis naar Willebadessen, een klein stadje in (Noordrijn-Westfalen). Heusden.Nieuws doet dagelijks verslag van deze reis en vandaag dag 6 en tevens laatste dag.

Dag 6
Vrijdag was de laatste vakantiedag van de meerdaagse reis voor senioren . Het was effe stressen om de kleding plus de spulletjes die daar gekocht zijn in te pakken.  Is die koffer gekrompen … of is misschien teveel gekocht? Gelukkig kon alles mee naar huis.

We vertrokken om 10.30 uur richting Möhnesee, om het stuwmeer te bezoeken dat in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is ontstaan door de bouw van een stuwdam in de periode 1908-1913 in de Möhne. De belangrijkste reden voor de bouw van de dam was de watervoorziening, maar ook de energiebehoefte van de opkomende industrie in het Ruhrgebied speelde een grote rol.

Bij het stuwmeer kon men een terrasje pakken en/of het eigengemaakte lunchpakketje opeten op een van de vele bankjes die uitzicht boden op het meer.

Om 13.00 uur reden we richting Nederland. Net voor de grens stopte de bus op een parkeerterrein waar een groepsfoto werd gemaakt en we even de benen konden strekken. Na het afscheidsdiner in Wijchen was iedereen begin van de avond weer thuis.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen