Kerkdienst tijdens Kuijks Weekend 2024: Inzegening en Samenkomst

Tijdens het Kuijks Weekend 2024 vond er op zondag 30 juni een bijzondere kerkdienst plaats, geleid door pastoor David Lebrun. De dienst stond in het teken van verbinding en gemeenschap, met speciale aandacht voor enkele belangrijke initiatieven en personen.

Een hoogtepunt van de dienst was de inzegening van een speciale stoel voor Fietsmaatjes, een initiatief dat ouderen en mensen met een beperking de mogelijkheid biedt om samen te fietsen en zo deel te nemen aan sociale activiteiten. Deze stoel krijgt een vaste plaats in de kerk voor stalling, een symbolisch gebaar van steun en inclusie binnen de gemeenschap.

Ook aanwezig tijdens de dienst was de Schuts Nieuwkuijk, een lokale schutterij met een rijke geschiedenis in de regio. Hun aanwezigheid benadrukte de sterke band tussen traditie en moderne gemeenschap.

Er werd speciale aandacht besteed aan het Kuijks Weekend zelf, een evenement dat steeds meer een bindende factor wordt binnen de gemeenschap. De organisatoren, waaronder Stefan van Opzeeland, werden geëerd voor hun inzet en toewijding aan dit succesvolle weekend. De lof voor hun werk werd door pastoor Lebrun onderstreept, waarbij hij de waarde van dergelijke evenementen voor de saamhorigheid en het gemeenschapsgevoel benadrukte.

De dienst was een mooie gelegenheid voor de inwoners van Kuijks om samen te komen, niet alleen om hun geloof te vieren maar ook om stil te staan bij de waarde van gezamenlijke initiatieven en lokale tradities. De aanwezigheid van verschillende generaties en organisaties tijdens deze dienst benadrukte de hechte band binnen de gemeenschap.

Met een gevoel van verbondenheid en dankbaarheid verlieten de aanwezigen de kerk, klaar om de rest van het Kuijks Weekend in dezelfde geest van saamhorigheid en feestelijkheid voort te zetten door massaal richting het festival terrein te gaan en te genieten van een kopje koffie/thee met een overheerlijk worstenbroodje. Tot slot nog een mooi optreden van Decibellen.

Foto’s gemaakt door Wil Gulpen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen